Obvestilo

Z eno besedo: prečudovito!

Tako je osrednjo prireditev ob slovenskem kulturnem prazniku v Cerknici označil fotograf Tine Šubic, ki sicer objekte svojega dela redko komentira. V svoj objektiv je ujel številne trenutke prireditve v Kulturnem domu Cerknica na predvečer Prešernovega dne, le nekaj pa smo jih strnili v zgodbo, ki je združila domače umetnike s tistimi, ki jih na slovenski estradi pogosto srečujemo.

Ko je izzvenela Zdravljica in je občinstvo posedlo, je prisotne pozdravil slavnostni govornik župan Marko Rupar, ki je med drugim izpostavil pomen praznika in kulture za razvoj in obstoj slovenske samobitnosti. V interpretaciji Marijane Brecelj in Pavleta Ravnohriba smo prisluhnili besedilom velikanov slovenske literarne umetnosti, Kajetana Koviča, Ivana Cankarja, Janeza Menarta, Gregorja Strniše in drugih, zatem pa s Tinkaro Kovač pozdravili življenje in se znova vrnili h književnosti, natančneje, h Kocbeku, Kosovelu in Levstiku. Poleg flavte in vokala Tinkare Kovač je prireditev glasbeno oplemenitil še Daniel Matič, vokal, kitara, s poskočnim plesnim korakom pa zaokrožila folklorna skupina Rak Rakek.

Svojstven pečat je prireditvi, katere scenarij in režija sta bila delo Dejana Spasiča,  s svojim dovršenim nastopom dodala povezovalka Bernarda Žarn.

Blanka Markovič Kocen

Foto: Tine Šubic

 

 

Ne spreglejte

V Cerknici so pokopali pusta

Na pepelnično sredo, tokrat ravno na valentinovo, dan zaljubljencev, se je v Cerknici zgodilo še …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja