Obvestilo

Z evropskimi sredstvi do protipoplavnega zadrževalnika

Logaški svetniki so se konec minulega tedna sešli na prvi izredni seji, da bi med drugim, ob upoštevanju usmeritev agencije za okolje,  dopolnili prostorski načrt in zgradili protipoplavni zadrževalnik v Cuntovi grapi bliže vodnemu izviru, kot so načrtovali sprva.

Kot je namreč znano, so v zadnjih desetletjih Dolnji Logatec večkrat prizadele poplave, ki so zalile hiše in ceste, precejšnje stroške s preseljevanjem prebivalcev pa je imela tudi občina.

Po novem zadrževalnik ne bo več ogrožal bližnje vrtine za oskrbovanje prebivalcev s pitno vodo, pravi logaški župan Berto Menard, zato je sprejeta rešitev boljša.  Projekt bodo torej čim prej dopolnili in pridobili gradbeno dovoljenje. Po perspektivi 2014 – 2020 bi lahko dobili kohezijska evropska sredstva  in zgradili vodni zadrževalnik. Gre namreč za naložbo, vredno približno dva milijona evrov, kar je za občino precejšen zalogaj, zato župan upa na pridobitev evropskega denarja.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

Ne spreglejte

Prvi Festival podjetništva za mlade v Primorsko-notranjski regiji vzbudil vedoželjnost in ustvarjalnost

Mrežni podjetniški inkubator Perspektiva, ki v obdobju zadnjih štirih let udejstvovanju mladih na področju podjetništva …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja