Obvestilo

Z glasbo na pomoč

Na dobrodelnem koncertu za pomoč delavcem pivškega Javorja, katerega pobudnica je bila novinarka Alenka Bevčič, so doslej skupaj s preostalimi donacijami zbrali 6.500 evrov, prostovoljne prispevke pa do 15. julija zbirajo tudi na transakcijske računu območnega združenja Rdečega križa Postojna-Pivka SI56 1010 0003 5146 975. Sklic: 00 760151. Namen: Pomoč zaposlenim Javor.

Kot je znano, so Javorjevi delavci že skoraj pet mesecev brez plač, negotova je tudi nadaljnja usoda podjetja. Solidarnosti z njimi pa očitno ne manjka, saj je vstopnico na koncert, ki je na dan državnosti potekal v dvorani Skala v Pivki, kupilo prek 500 ljudi, skupaj s prostovoljnimi prispevki in donacijami pa se je za pomoč  doslej nabralo 6.500 evrov. Prejelo jo bo 120 preostalih delavcev, zaposlenih v Javorjevih odvisnih družbah v Pivki, Javor Vezane plošče in Javor Lamelirani program.

Prireditev sta povezovala Anuša Gaši in Denis Avdić, na odru pa so se zvrstili Volk folk, klapa Škvadra, ansambli Furmani, Amaterji, Akordi, Stendbaj, Biseri pa zasedbe Turn on Irish, Ikebana, Brkinski trio, Kalamari, Dej še´n litro, Ana Pupedan z Janijem Kovačičem ter Iztok Novak – Easy, Mef in Mef z NOB, vsi pa so se  honorarjem odpovedali.

Denar zbirajo tudi na dražbi, na kateri je naprodaj tudi akvarel z motivi Pivške pokrajine, ki ga je organizatorjem koncerta podaril znani slovenski slikar Marjan Miklavec. Slika je na ogled in naprodaj na Občini Pivka. Njena izklicna cena je 500 evrov. (B. M. K.)

Koncert Pivka

 

Ne spreglejte

Kolesarčki spoznavali prometna pravila

Sklad vrtca Kurirček Logatec Vesele nogice je s članicami sklada v sodelovanju z vodstvom vrtca …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja