Obvestilo

Z globo nad nevestne lastnike psov

Podobno kot v Cerknici na onesnaževanje javnih površin s pasjimi iztrebki, ki niso samo estetski, ampak tudi zdravstveni problem,  opozarjajo v Logatcu.

Lastniki psov bi morali po veljavni zakonodaji  omenjene iztrebke z javnih površin takoj odstraniti. Če tega ne storijo, je predpisana globa v višini 400 evrov.

Občinska inšpekcija Občine Logatec bo skupaj s Policijo izvajala nadzor, katerega namen je predvsem osveščanje lastnikov psov o njihovih dolžnostih. Občinski inšpektor bo v skladu z Odlokom o načinu opravljanja gospodarske javne službe urejanja in čiščenja javnih površin v občini Logatec preverjal, ali lastniki psov počistijo iztrebke za svojimi psi, policisti pa bodo izvajali nadzor nad spoštovanjem določil Zakona o zaščiti živali, kjer bodo ugotavljali predvsem kršitve, povezane z neprimernim varovanjem psov.

Skrbnik psa mora na javnem mestu zagotoviti njegovo fizično varnost, tako da je na povodcu, nevarni psi pa morajo biti na povodcu in opremljeni z nagobčnikom. Za kršitev navedenih določb je predpisana globa 200 evrov. (B. M. K.)

Foto: park.si

Ne spreglejte

Stoletje Godbe Cerknica v fotografskem objektivu

V Galeriji Krpan so sinoči odprli pregledno fotografsko razstavo, posvečeno stoletnici Godbe Cerknica, ki je …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja