Obvestilo

Z logaškimi godbeniki v praznični čas

V Večnamenski športni dvorani Logatec so na tradicionalnem božično-novoletnem koncertu nastopili člani Pihalnega orkestra Logatec z gosti, Mešanim pevskim zborom Adoramus pod vodstvom maestra Marjana Grdadolnika in solisti. Posebne pozornosti pa je bila deležna Mladinska sekcija pihalnega orkestra, ki dokazuje, da le-ta gradi na dobrih temeljih.

S čudovito glasbeno popotnico so nas logaški glasbeniki pospremili v prihajajoče praznike. Pod taktirko maestra Vida Pupisa so godbeniki vnovič pokazali, kako vrhunsko muziciranje je doma v Logatcu. Prek Sparkeovega Concerta Prelude, Schwartzovega Man in The Ice ter z Adoramusom združenega Whitecreovega Equusa so številčno publiko v Večnamenski dvorani, ki še vedno ne zadosti koncertom, kot je bil sinočnji, popeljali v slovensko glasbo ob Adamiču in Habetu in se izpeli z legendarnimi Armstrongom, Lavenderjem, Andersonom in, kajpak, požičnimi skladbami, ki so posebej veličastno zvenela skupaj z Adoramusom in solistoma Lauro Menart in Petrom Grdadolnikom. Za zaključek rednega dela pa, seveda, nepogrešljivi Straussov Radetzky March.

»Mnogo stoletij smo Slovenci hrepeneli po svoji državi, pred dobrimi 30 leti pa smo jo  naposled dobili, zato imamo dva božiča,« je v nagovoru med drugim dejal župan Berto Menard. »Z lastno državo smo dobili tudi nacijo, kar je za tako majhen narod, kot je slovenski, pravi čudež.« Občinstvo je pozval: »Pustite skrbi v letu 2019 in radostno vstopite v leto 2020! Majhen korak je za srečo.«

Zrelost logaških godbenikov je na koncertu zmehčala mladostna igrivost Mladinske sekcije pihalnega orkestra, ki jo tvorijo glasbeniki, mlajši od 30 let, ki se tako postopno vključujejo v delo orkestra. Dopolnili pa so jo imenitni pevke in pevci MePZ Adoramus, ki so 2017. zaznamovali častitljivih 30 let delovanja in na festivalih po Sloveniji in v tujini pobirajo najvišja priznanja.

Skladno  s cilji logaških godbenikov v letu 2020, to je nov nastop na festivalu na Azurni obali, kjer bodo uvodoma nastopili s samostojnim koncertom, je sinočnji koncert obiskal tudi festivalski direktor z delegacijo. Mojo pozornost pa je pritegnila mlada obetavna glasbenica Janja Nagode, ki je skozi ves koncert menjaje igrala več tolkal, vmes pa sedla tudi za klavir in spremljala MePZ Adoramus. V spominu jo imam tudi kot klavirsko spremljevalko pevskih zborov Osnovne šole Tabor Logatec pod vodstvom legendarnega Zdravka Novaka.

Z gromkim aplavzom se občinstvo po dveh urah muziciranja ni hotelo posloviti od pihalnega orkestra, ki se je seveda odzvalo z dodatno skladbo. Tudi v zahvalo vsem podpornikom in sponzorjem. »Upam, da bomo našli skupno pot tudi v letu 2020,« je dejal predsednik Pihalnega orkestra Logatec Marko Šraj, ki je posebno zahvalo izrekel tudi novemu dirigentu Mladinske sekcije Mihu Nagodetu.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

 

Ne spreglejte

Pivška vaga na placu pri balincu zaživela v prenovljeni podobi

Konec junija je Trška skupnost Pivka odprla obnovljeno vago na placu pri balincu. V sklopu …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja