Obvestilo

Z mislijo na prihodnost v Logatcu širijo mrežo polnilnih postaj

Z mislijo na prihodnost širimo mrežo polnilnih postaj

Občina Logatec je skupaj s predstavniki Elektra Ljubljana v zadnjem decembrskem tednu zagnala dve novi postaji za polnjenje električnih vozil, ki sta umeščeni ob novem parkirišču Poštni Vrt.  Ta omogoča parkiranje za skupno 35 avtomobilov, od tega sta dve parkirni mesti namenjeni invalidom, dve pa sta rezervirani za parkiranje oz. polnjenje električnih vozil.

Občina Logatec je zaradi pomanjkanja parkirnega prostora v osrednjem delu Logatca, kjer se nahaja večji del centralnih dejavnosti, v poletnih mesecih pričela gradnjo novega parkirišča. Nova parkirna mesta bodo občanom, ki se v center Logatca pripeljejo z motornimi vozili iz bolj oddaljenih krajev, omogočala lažji dostop do zdravstvenih, lekarniških, tržničnih in trgovinskih storitev. Parkirišče je zasnovano z mislijo na čim večjo ozelenitev in ohranjanje ter načrtovanje novih zelenih površin, zato sta asfaltna le dovoz in glavna povezava čez parkirišče, le-ta pa so v travnatih tlakovcih.

Z izgradnjo prepotrebne nove parkirne površine so poskrbeli za večjo urejenost parkiranja ter hkrati povečali mrežo električnih polnilnih postaj v Logatcu. Z mislijo na prihodnost, s čim manjšim ogljičnim odtisom si želijo tovrstno mrežo polnilnih postaj dopolnjevati tudi v prihodnje.

Občinska uprava

Foto: Primož Godina

 

Ne spreglejte

Zaradi Izlitja gnojnice iz kmetijskega obrata na Studencu pri Postojni potreben previdnostni ukrep

V nedeljo,18. februarja 2024,se  je okoli 17:30 zgodila nesreča na kmetijskem obratu Eko Kmetije Žgajnar …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja