Obvestilo

Z mladostnim glasbenim zanosom v božične praznike

Logatcu se za glasbeno prihodnost res ni bati. To so tik pred božičnimi prazniki vnovič dokazali mladi glasbeniki, učenci Glasbene šole Logatec, na tradicionalnem Božično-novoletnem koncertu. Po letu dni premora zaradi epidemioloških omejitev je le-ta letos ob upoštevanju vseh priporočil NIJZ potekal v Narodnem domu. »Morda zgodovinsko glede na napovedano gradnjo novega logaškega hrama kulture,« je v uvodnem nagovoru dejal ravnatelj Glasbene šole Logatec Primož Malavašič.

Različne komorne skupine in orkestri glasbene šole so občinstvo navdušili z raznolikim glasbenim repertoarjem in lahkotno, mladostno izvedbo še tako zahtevnih glasbenih del. Tako smo po uvodnem triu pozavn prisluhnili lavirskemu triu, mlajšemu in starejšemu godalnemu ter kitarskemu orkestru, tolkalnemu ansamblu, triu Fir in za zaključek najmnožičnejšemu, pihalnemu orkestru pod dirigentsko palico Vida Pupisa.

Med izbranimi skladbami ni manjkalo prazničnih božičnih napevov, ki so nas s poldrugo uro glasbenega doživetja ponesli v bližnje praznike in zazibali v mirno zimsko noč, ko so se z neba vsipale bele snežinke.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

Ne spreglejte

Na finalu POPRI tudi letos najboljši

Finale in zaključna prireditev nacionalnega tekmovanja v podjetniških idejah mladih POPRI, ki se je včeraj …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja