Obvestilo

Z novim parkiriščem P+R Cerknica bliže trajnostni mobilnosti

Pri cerkniški osnovni šoli so danes odprli novo parkirišče P+R. Dogodek je sovpadal z dejavnostmi Evropskega tedna mobilnosti, ki so prvič potekale tudi v občini Cerknica.

Program je bil preplet urbanega in mladostnega. Predstavili so se rolkarji Marko Žumer, Uroš Židanek, Aleks Sever in Jani Zorec, ki jih povezuje projekt Lip Ramps, plesalke Plesnega kluba Evora in plesalec Andraž Zalar. S povezovalcem prireditve Aljažem Červekom je o projektu in trajnostni mobilnosti iskrivo klepetal učenec Osnovne šole Notranjski odred Cerknica Oskar Sterle. V skladu z rdečo nitjo celotne prireditve je na prizorišču z barvami ustvarjal tudi Bor Šparemblek.

Zanimiv dogodek so na prizorišču pod priporočenimi varnostnimi pogoji spremljali tudi učenci devetih razredov cerkniške šole, ravnateljica Ines Ožbolt, podravnateljici Anja Turk in Maja Škrbec, direktor Javnega podjetja Komunala Cerknica Anton Kranjc, predstavnici ministrstva za infrastrukturo Kaja Lipuš in Tina Gros, predsednik uprave Elektra Ljubljana mag. Andrej Ribič ter gostitelj, župan Marko Rupar s sodelavci.

Od danes naprej je na parkirišču, ki bo ob uradni otvoritvi dobilo tudi prepoznavno ime, mogoče brezplačno parkirati. Avtobus v smeri Ljubljane že ustavi na avtobusni postaji pri osnovni šoli, iz smeri Ljubljane pa bo potnike na postaji pri novem parkirišču lahko odložil od 1. oktobra 2020 dalje.

Občina Cerknica / Uredništvo NzN

Foto: Tine Šubic

Ne spreglejte

V Cerknici so pokopali pusta

Na pepelnično sredo, tokrat ravno na valentinovo, dan zaljubljencev, se je v Cerknici zgodilo še …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja