Obvestilo

Z odhodom na morje manj obiskovalcev

Včeraj se je na Cerkniškem jezeru odvila že 8. tematska nedelja, ki je obiskovalcem ponudila dopoldanski in popoldanski sprehod po jezerskem izročilu in obisk Križne jame. Lačni so se lahko z domačo ocvirkovko, žličniki, skutnimi štruklji ter coprniško mineštro okrepčali na Kmetiji Levar na Dolenjem Jezeru.

Na Turističnem informacijskem centru Cerknica (TIC), ki v okviru Notranjskega regijskega parka (NRP) koordinira nedeljske dejavnosti, pravijo, da je bilo tokrat zaznati manj zanimanja ter manj obiskovalcev, kar pripisujejo začetku počitnic in odhodom na morje. Sicer pa za tiste, ki ostajajo doma, kot letošnjo novost tudi v NRP prihodnji mesec pripravljajo počitniške dejavnosti.

So pa kot pojasnijo na TIC pozitivno presenečeni nad zanimanjem za izposojo kanujev, ki ni veliko samo s strani obiskovalcev, ampak tudi domačinov. Tako občani, ki so sicer  vsak dan v stiku z jezersko naravo, odkrivajo njene čare z nove perspektive.

Besedilo in foto: Maruša Opeka

Ne spreglejte

Prvi Festival podjetništva za mlade v Primorsko-notranjski regiji vzbudil vedoželjnost in ustvarjalnost

Mrežni podjetniški inkubator Perspektiva, ki v obdobju zadnjih štirih let udejstvovanju mladih na področju podjetništva …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja