Obvestilo

Z Zelenimi oblaki k slovenski popevki

V mesecu, ko si pomlad in poletje podajata roke, je Literarno društvo Zeleni oblaki iz Logatca pripravilo večer, ki so ga navdihnili naslovi skladb zlatega obdobja slovenske popevke. Program literarnega večera so pripravili že v marcu, vendar jim je izvedbo preprečila epidemija koronavirusa.

»Za nami je temen čas, čas, ko so bile ulice prazne in ko smo se objemali prek telefonov,« je uvodoma dejala voditeljica Branka Novak, ki je kot ustvarjalka programa skupaj s svojim soprogom Zdravkom Novakom, ki je skrbel za tehniko, imenitno prepletala glasbo in poezijo.

Obiskovalci literarnega večera ožarjenega z ognjem kresnika, smo se pustili zapeljati zimzelenim melodijam, ki so jih člani društva prepletli z avtorskimi besedili na temo naslovov slovenske popevke, klasike slovenske zabavne glasbe. Skozi 16 avtorskih besedil smo se spomnili skladb, kot so Pegasto dekle,  Dekle iz Zlate ladjice, Mlade oči  in Med iskrenimi ljudmi … pa vse do legendarne Poletne noči.

Člani društva so svojo ustvarjalnost povezali z izjemno bogato zgodovino slovenske popevke, praznik literarne ustvarjalnosti pa sta glasbeno oplemenitila Katarina in Mario Kurtjak. »Dajte dnevom priložnost, da vas razvajajo.« S temi besedami pa je literarni večer zaključila Branka Novak.

Dogodek je finančno podprla Občina Logatec.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

Katarina in Mario Kurtjak
Voditeljica večera Branka Novak

 

Ne spreglejte

Pivški svetniki na seji o poenotenju turističnega vodenja, predšolskem varstvau in ceni komunalnih storitev

Pivški občinski svetniki so na 9. redni seji občinskega sveta uvodoma obravnavali kadrovske zadeve z …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja