Obvestilo

Za 37-milijonto obiskovalko Postojnske jame Slovenija kot na dlani

Že dopoldan so na blagajni Postojnske jame »ujeli« go. Zinko Kolenc iz Črnuč (na vodilni fotografiji), ki je na izlet v Postojnsko jamo pripeljala svoja vnuka. V družbi Postojnska jama so veseli, da so 37-milijonta obiskovalka in njena spremljevalca jame Slovenci. Tudi zato, pravijo, ker  slovenskega gosta najbolj cenijo in ker je v letošnjem letu (do današnjega dne) Postojnsko jamo obiskalo kar 7.000 več Slovencev kot lani. Tako so letos prav Slovenci na vrhu po prirastu števila gostov. 

Postojna – Postojnska jama je eno redkih turističnih podjetij, ki se lahko pohvali z 200-letno tradicijo, ne samo turizma, ampak beleženja obiskovalcev. Presenetljivo je, kako se že dvesto let beleži vsak obiskovalec, pri čemer se je zamenjalo pet držav, v vmesnem času sta divjali dve vojni, a prav nobena oblast ni uničila ali izgubila teh dragocenih podatkov.  Zato lahko danes slavijo izjemno številko 37 000 000. »In najmanj kar lahko naredimo ob tej impozantni številki, je to, da se svojim gostom zahvalimo. Vsaj tem »prelomnim« obiskovalcem, ki obeležujejo nove in nove milijone. Letos smo to storili tako, kot si lepote Slovenije zaslužijo in kot bi moral delovati slovenski turizem. Vsi za enega, eden za vse,« sporočajo iz družbe.  K sodelovanju so povabili partnerje iz cele Slovenije in vsi so se odzvali pozitivno, z navdušenjem in čestitkami. Ob današnjem prazniku v Postojnski jami se je predsednik uprave Marjan Batagelj zahvalil tudi vsem generacijam zaposlenih, še posebej vodnikom, ki imajo prvi stik z vsemi obiskovalci.  »Posebna zahvala (in torta) je šla našim trem »junakom« – prostovoljcem, ki so v minulem mesecu pomagali reševati življenja ob jamarski nesreči pri Tolminu in požaru na kraškem robu. V čast nam je, da imamo takšne zaposlene, saj si je težko predstavljati, kako jim uspe, da si poleg vseh službenih obveznosti v višku sezone, najdejo čas tudi za pomoč ljudem v stiski. Vsi jih v temu maksimalno podpiramo in jim nudimo  optimalne pogoje dela.«

Skupaj smo močnejši

Dobro ime Postojnske jame pomeni tudi dobro ime Slovenije in slovenskega turizma, ki lahko ponudi neizmerno več kot marsikatera destinacija, ki si je nadela naziv »top destinacije«.

Moč Postojnske jame ni samo neverjetna, ampak neskončna, so prepričani v družbi. Tudi če bi jo obiskali vsak dan, bi vas vsak dan znova očarala s svojo raznolikostjo. Njena neskončna raznolikost pa je obenem tudi simbol raznolikosti naše dežele.

Neskončna raznolikost Slovenije

Zmagovalna nagrada, ki so jo poimenovali kar »Neskončna raznolikost Slovenije«, obsega voucherje za 22 različnih ogledov in destinacij po Sloveniji, spanje v hotelu Jama in ogled vseh znamenitosti Parka Postojnske jame, prejemnica pa jo bo lahko izkoristila z družino  do konca leta 2017. »Lahko bi jih bilo še več, saj je lepot v Sloveniji za tri velike države, a jih je 22,   ker je tolikšno število naših zmajčkov.  Mimogrede, ti se pridno prehranjujejo,rastejo in nas s tem razveseljujejo,« je v svojem nagovoru med drugim poudaril predsednik uprave Marjan Batagelj.

Vir: Postojnska jama

Foto: Iztok Medja, Blanka Markovič Kocen

PJ-37mioVODILNAjpg

 

PJ-37mio-v veselem pričakovanjuPJ-37mio-obiskovalci z vsega svetaPJ-37mio-nestrpno pričakovanjePJ-37mio4PJ-37mio2PJ-37mio1

 

 

Ne spreglejte

Poletni glasbeni festival Cantabile: v soju luči in čudovite glasbe

V četrtek, 27. junija 2024, ob 20.30, se bo v Logatcu začel že 11. poletni …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja