Obvestilo

Za cerkniški karneval lahko karte kupite v predprodaji

Letošnje cerkniške pustne norčije, ki bodo potekale pod skupnim naslovom »Polh v škrini«, se bodo začele 23. februarja, že s tradicionalnim Žaganjem babe.

Cerknica – Kako potekajo priprave na pustovanje, smo se pogovarjali z Dušanom Petričem, predsednikom Pustnega društva Cerknica, ki je zatrdil, da imajo vse pod kontrolo. Glede na to, da so v lanskem letu tudi v medijih, odmevale finančne težave društva, ki naj bi s strani lokalnih podjetij dobivalo premalo podpore, Petrič potrdi, da finance ostajajo problem, vendar se na srečo ljubiteljev pustnega rajanja to ne bo poznalo pri programu.

V Cerknici bodo poleg nekaterih lokalnih glasbenikov nastopili še Modrijani, Dejan Vunjak z Brendijevimi barabami in Mambo kings. Organizatorji so tudi letos poskrbeli za tradicionalno otroško maškarado v cerkniški športni dvorani in predstavo TV Čohovo, za katero lahko obiskovalci karte kupijo na spletni strani mojekarte.si.

Letošnja novost je, da so obiskovalcem v predprodaji na spletni strani eventim.si na voljo vstopnice za karneval po znižanih cenah. Do 13. februarja boste za vstopnico odšteli 4 evre, po tem datumu bo cena 5, na dan karnevala pa boste za vstopnico odšteli 7 evrov. »Želimo, da se skrajšajo čakalne vrste, poleg tega pa je bila želja tudi mnogih obiskovalcev, da jim to omogočimo. Vse to pomeni velik korak naprej v organizaciji karnevala,« je prepričan Petrič, ki ob lepem vremenu v Cerknici pričakuje 20.000 obiskovalcev.

Maruša Opeka

Foto: Pustno društvo Cerknica

Ne spreglejte

Stoletje Godbe Cerknica v fotografskem objektivu

V Galeriji Krpan so sinoči odprli pregledno fotografsko razstavo, posvečeno stoletnici Godbe Cerknica, ki je …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja