Obvestilo

Za četrtino višji obisk in nočitve v Primorsko-notranjski regiji

Na območju Regionalne destinacijske organizacije (RDO) Postojnska jama – Zeleni kras so v prvem letošnjem petmesečju zahvaljujoč številnim aktivnostim v  Primorsko-notranjski regiji zabeležili 52.000 nočitev, kar je za četrtino več kot v enakem obdobju lani oziroma toliko kot v celotnem 2010.

 Kot je na predstavitvi turističnega razvoja povedal vodja RDO Postojnska jama – Zeleni kras Dejan Iskra naj bi do konca leta število nočitev v regiji, ki zajema območje občin Bloke, Cerknica, Ilirska Bistrica, Loška Dolina, Pivka in Postojna, doseglo 250.000. Med gosti je še vedno od 85 in 89 odstotkov tujcev, največ nočitev in prihodov pa beležijo v Postojni. Največ domačih gostov, kar 46 odstotkov, gostijo v Cerknici.

Med turističnimi produkti so večjega zanimanja deležni projekti Krasni svet čudes, Via Dinarica, Kolesarska pot Medvedova dežela, precej je tudi povpraševanja po gozdnemu trekingu z opazovanjem medveda.

Dejan Iskra poudarja, da pristna in avtohtona ponudba vselej prepriča obiskovalca željnega novih doživetij, tako kulinaričnih kot tudi čutnih in doživljajskih. Zato bodo po njegovih besedah v kratkem kot novosti v ponudbi tudi butične skrivne večerje na Zelenem krasu ter turistični programi pohodništva, kolesarstva in doživetja narave, ki predstavljajo vse bolj priljubljen način preživljanja prostega časa

Letos je izobraževanje za lokalne turistične vodnike zaključilo 25 ljudi iz regije. Pri tem si Regijska razvojna agencija (RRA) Zeleni kras prizadeva, da lokalno prebivalstvo sprejme, razume in se vključuje v dejavnosti, ki gradijo možnosti za turistično ponudbo.

Lani so zato pristopili tudi v Zeleno shemo slovenskega turizma, ki daje poudarek spodbujanju trajnostnega delovanja in združevanja ter promociji lokalnega značaja.

RDO Postojnska jama – Zeleni kras/Uredništvo NzN

Na fotografiji Bloško jezero – notranjski naravni biser, foto: arhiv NzN

Ne spreglejte

Projekt Predjama Sustainable – uvod v trajnostno mobilnost na Postojnskem

Projekt, usmerjen v upravljanje trajnostne mobilnosti na turistični lokaciji Predjama, podpirajo Islandija, Lithenštajn in Norveška …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja