Obvestilo

Za kraje med Snežnikom in Nanosom 1,7 milijona evropskih evrov

Država je  lokalni akcijski skupini (LAS) med Snežnikom in Nanosom odobrila evropski denar za projekte občanov Ilirske Bistrice, Pivke in Postojne.  Iz  gospodarskega ministrstva bodo prejeli 850.000 evropskih evrov, medtem ko na odločbo kmetijskega ministrstva, da bi za projekte treh občin v prihodnjih šestih letih namenili 1,7 milijona evrov, še čakajo.  

Cilj  novega pristopa v izvajanju programskega obdobja 2014-2020 so multiplikativni učinki pri povezovanju ukrepov in sredstev iz več evropskih skladov hkrati, ki se dodeljujejo v upravljanje lokalnim območjem.

Gre za prvo izmed 37 strategij lokalnega razvoja za lokalno akcijsko skupino, za katere bodo odločitve o finančni podpori sledile v prihajajočih tednih.

»Odločitev o finančni podpori za Strategijo med Snežnikom in Nanosom se nanaša na operativni program za izvajanje evropske kohezijske politike 2014-2020. Iz tega naslova je bilo dodeljenih 846.000 evrov – od tega bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 541.440 evrov, upravičenci 169.200 evrov, državni proračun pa 135.360 evrov. Območje vključuje območje občin Postojna, Pivka in Ilirska Bistrica,« sporočajo z Ministrstva RS za gospodarski razvoj in strategijo.

.Dejavnosti v okviru strategij, ki je del lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost (CLLD) so usmerjene v povečanje zaposlovanja, spodbujanja gospodarske rasti, socialne vključenosti, ustvarjanje novih delovnih mest ter podpiranje zaposljivosti in mobilnosti delovne sile. Strategijo izvajajo lokalne akcijske skupine, pravne osebe javnega in zasebnega prava, nevladne organizacije in institucije regionalnega razvoja.

Vsebine v tem okviru so namenjene podjetnikom posameznikom, pravnim osebam javnega in zasebnega prava, mladim in drugim ranljivim skupinam, dolgotrajno brezposelnim osebam, starejšim, nevladnim organizacijam, interesnim ali drugim združenjem na lokalni ravni, lokalnim ali teritorialnim pobudam, še navajajo v službi vlade.

Blanka Markovič Kocen

Foto: TIC-nanos.si

 

Ne spreglejte

Postojnska jama praznuje: 200 let vodniške službe

Z včerajšnjim dogodkom v Koncertni dvorani Postojnske jame smo svečano zaznamovali jubilejno leto: 200 let …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja