Obvestilo

Začelo se je 53. državno tekmovanje mladih glasbenikov TEMSIG

Končal se je prvi tekmovalni dan že 53. tekmovanja mladih glasbenikov Republike Slovenije – TEMSIG, ki smo ga letos začeli z novo tekmovalno disciplino, in sicer komorne skupine s harmoniko. Tekmovanje TEMSIG poteka v Ljubljani, okolici Ljubljane in Zasavju. Vse do 21. marca 2024 se bo pred strokovnimi žirijami, ki jih sestavljajo priznanih glasbeniki in pedagogi iz Slovenije in tujine, predstavilo približno 930 tekmovalcev v solističnih disciplinah in komornih zasedbah, skupno bo več kot 700 tekmovalnih nastopov.

Izbrani prvonagrajenci bodo nastopili na zaključnem koncertu 28. marca 2024 v dvorani Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana (Ižanska cesta 12, Ljubljana), ko bo z začetkom ob 18. uri poleg koncerta tudi podelitev odličij in posebnih nagrad.

  1. TEKMOVANJE MLADIH GLASBENIKOV REPUBLIKE SLOVENIJE: 4.–22. 3. 2024

Discipline: violina, viola, violončelo, kontrabas, harfa, kitara, citre, orgle,

komorne skupine s pihali, komorne skupine harmoniko, solfeggio

Kraji tekmovanja: Cerknica, Domžale, Hrastnik, Kamnik, Litija, Ljubljana, Logatec, Trbovlje, Vrhnika, Zagorje ob Savi

Organizatorji: Zveza slovenskih glasbenih šol, Komisija TEMSIG, Akademija za glasbo Univerze v Ljubljani, Glasbena šola Domžale, Glasbena šola Frana Gerbiča Cerknica, Glasbena šola Hrastnik, Glasbena šola Kamnik, Glasbena šola Litija-Šmartno, Glasbena šola Logatec, Glasbena šola Matije Tomca Ljubljana, Glasbena šola Trbovlje, Glasbena šola Vrhnika, Glasbena šola Zagorje ob Savi

Več informacij najdete v tekmovalni knjižici na spletni strani www.zsgs.si, kjer se sproti objavljajo tudi rezultati tekmovanja.

Ne spreglejte

Jakovica: poklon koncertnemu in opernemu pevcu Samu Smerkolju

Na belo nedeljo so se v Jakovici zbrali, da bi odkrili spominsko ploščo koncertnemu in …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja