Obvestilo

Začenja se deveta dirka okrog Slovenije

Deveta mednarodna, ultramaratonska krožna dirke okoli Slovenije (DOS Extreme 2015) bo tudi letos eden večjih kolesarskih dogodkov v državi.  V Postojni, kjer bo njen start in cilj, je na dirko že vse pripravljeno. Kolesarji bodo morali od danes do nedelje prevoziti 1235 kilometrov.

Dirka, ki jo prireja Športno kulturno društvo “Notranjc”, velja za eno najzahtevnejših in najbolje organiziranih v Evropi. Med 74 prijavljenimi tekmovalci iz enajstih držav, ki se bodo pomerili v petih kategorijah, najdemo številna znana imena ekstremnega kolesarstva in zmagovalce največjih ultramaratonskih dirk na svetu, kot sta Marko Baloh in Avstrijec Eduard Fuchs in drugi.

“Število prijavljenih kolesarjev in kolesark je podobno kot lani. Veseli nas, da se na DOS vračajo stari mački iz tujine in seveda tudi Slovenije. Dober glas o dirki širijo predvsem udeleženci in njihovi spremljevalci, saj so nad videnim izjemno navdušeni. Kot prireditelji dirke si predvsem želimo lepega vremena in čim več prevoženih kilometrov,” pred današnjim začetkom dirke povedal njen direktor Andrej Berginc.

V času dirke se bodo v Postojni tudi letos odvijale številne druge dejavnosti. Tako bodo ob podpori Fundacije za šport in ob pomoči športnih delavcev Postojne priredili kolesarjenje za otroke, nordijsko hojo, košarko in šah. V sodelovanju z zavodom ARS VIVA pa bo tretjič potekal ex tempore z naslovom Podobe Postojne 2015.  (B. M. K.)

Foto: postojna.si

 

 

Ne spreglejte

Dan zaščite in reševanja v Cerknici

Na parkirišču Trikotnik v Cerknici je v soboto, 8. junija, potekal razgiban dan zaščite in …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja