Obvestilo

Začenja se obdobje partnerskega sodelovanja na Krasu

Kobilarna Lipica, Park vojaške zgodovine Pivka in Park Škocjanske jame, Slovenija  so včeraj podpisali sporazum o sodelovanju za novo rast turizma na Krasu.

Prvi konkretni koraki sodelovanja med omenjenimi javnimi zavodi, ki postajajo generatorji turizma na Krasu,  bodo ugodnosti za obiskovalce, skupna informacijska telefonska številka in razvojni projekti za črpanje evropskih sredstev.

Sporazumu o sodelovanju, so danes v Lipici slavnostno podpisali direktor Parka Škocjanske jame Stojan Ščuka, direktor Parka Vojaške zgodovine Pivka mag. Janko Boštjančič in v. d. direktorja Kobilarne Lipica dr. Boštjan Bizjak

Skupni razvojni cilji

Povezujejo jih skupni ambiciozni razvojni cilji: povečati obisk, povezati in razvijati nove ponudbe in še dodatno izboljšati zadovoljstvo obiskovalcev. V. d. direktorja Kobilarne Lipica dr. Boštjan Bizjak je ob podpisu poudaril: »Kobilarna Lipica, Park vojaške zgodovine Pivka in Park Škocjanske jame kot javni zavodi delujemo v interesu javnosti. Skupno nam je tudi to, da smo pred kratkim posodobili našo ponudbo in uredili infrastrukturo. Povezujemo se za doseganje skupnih ciljev, med katerimi so v ospredju ozaveščanje javnosti, omogočanje dostopnosti ter povečanje ugleda in prepoznavnosti.«

Direktor Parka vojaške zgodovine Pivka mag. Janko Boštjančič je pojasnil: »Sodelovali bomo pri skupnih promocijah doma in v tujini ter razvijali skupne produkte in ugodnosti za obiskovalce. Naši pomembni cilji so tudi spodbujanje lokalnih, regijskih in nacionalnih organizacij ter podjetnikov k sodelovanju, pa tudi izobraževanje, povečanje konkurenčnosti in sodelovanje pri skupnih projektih za pridobivanje evropskih sredstev.«

»Kot del svetovne dediščine UNESCO se v Parku Škocjanske jame vse od ustanovitve regijskega parka aktivno zavzemamo za ohranjanje in varovanje naravne in kulturne dediščine. Prepričani smo, da bomo z močnejšim povezovanjem s Kobilarno Lipica in Parkom vojaške zgodovine še učinkoviteje seznanjali ljudi o pomenu ohranjanja naše dediščine na tem območju,« je poudaril direktor Parka Škocjanske jame Stojan Ščuka.

Popusti za obiskovalce

Prvi konkretni koraki skupnega sodelovanja bodo popusti za obiskovalce. Obiskovalci  Kobilarne Lipica bodo imeli pri obisku Parka vojaške zgodovine že od ponedeljka, 16. maja, 15-odstotni popust, prav tako obiskovalci Parka vojaške zgodovine v Lipici, medtem ko se bo Park Škocjanske jame temu pridružil naknadno. Vse trije javni zavodi bodo kmalu dobili skupno brezplačno telefonsko številko, kjer bodo obiskovalcem na voljo vse informacije, v prihodnje pa bo na voljo tudi skupna vstopnica.

Povezovanje z drugimi turističnimi ponudniki

Kot so poudarili podpisniki sporazuma, ostajajo odprti za možnosti povezovanja z drugimi turističnimi ponudniki. Tako je že zastavljeno sodelovanje s protokolarnim centrom Brdo pri Kranju. Cilj sodelovanja je namreč ta, da gostje ostanejo na Krasu in  Zelenem krasu dlje. Zato je pomeni podpis sporazuma začetek povezovanja ponudbe obeh regij.

 

Ne spreglejte

Kriminalisti Policijske uprave Ljubljana stopili na prste kriminalcem

Kriminalisti Policijske uprave Ljubljana smo minulo sredo na podlagi izdanih odredb s strani Okrožnega sodišča …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja