Obvestilo

Začetek prenove in dozidava gasilskega doma v Košani

Pričela se je prenova in dozidava gasilskega doma v Košani. Ta pomembna investicija bo omogočila razširitev prostorov ter zagotovila boljše pogoje za delo in delovanje Prostovoljnega gasilskega društva Košana. Dela bodo predvidoma trajala do marca 2024.

V sklopu rekonstrukcije obstoječega objekta in dozidave prizidka bo zagotovljenih 305,9 m2 neto površin. To vključuje prostorno garažo za gasilska vozila, pa tudi spremljajoče prostore, kot so vetrolov, sejna soba, garderoba, shramba za sejno sobo, čajna kuhinja, predprostor, WC, tuš, pralnica in sušilnica. Vsi ti prostori bodo omogočili boljšo organizacijo gasilske dejavnosti ter ustrezno shranjevanje opreme in pripomočkov.

Izvajalec del je podjetje Komunala Sežana d.d. iz Sežane, ki bo v sklopu naložbe uredilo tudi parkirne, dovozne in tlakovane površine ter ozelenitev. Prav tako bo izveden nov cestni priključek. Nadzor nad gradnjo opravljalo podjetje Karsus d.o.o. iz Sežane.

Celotna vrednost investicije je ocenjena na 775.012,00 EUR z vključenim DDV. Ta pomembna naložba je v celoti financirana s strani Občine Pivka, kjer poudarjajo: “Veseli nas, da lahko v naši skupnosti izvajamo tako pomembne projekte, ki prispevajo k večji varnosti, zaščiti in boljšim pogojem za prostovoljno gasilsko dejavnost.”

Vir: Občina Pivka

Ne spreglejte

Našo regijo bogati 13 obetavnih podjetniških zgodb

DIATONIČNE HARMONIKE IZ LIPOVEGA LESA IN POBEG V TROPSKI GOZD STA LETOŠNJI ZMAGOVALNI POSLOVNI IDEJI …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja