Obvestilo

Zaključek košarkarskega državnega prvenstva bo tretjič v Postojni

V četrtek, 9. maja, se ob 13.30 v telovadnici ŠC Postojna začne četrtfinale zaključnega košarkarskega turnirja državnega prvenstva najboljših osmih ekip v državi za fante do 18 let. Pomerilo se bo najboljših osem ekip – poleg domače še ECE Triglav, Slovan, Krka, Ljubljana, AKK Branik, Šentjur Tajfun in Cedevita Olimpija.

Postojnčani med favoriti

Ekipa Perfect Move Postojna bo prvo tekmo igrala ob 18. uri z ekipo AKK Branik in glede na rezultate v tej sezoni vsekakor velja za enega od favoritov. Tekmovanje so po rednem delu zaključili na prvem mestu, z 11 zmagami in tremi porazi ter se tako neposredno uvrstili na zaključni turnir najboljših osmih ekip v Sloveniji. Temu primerna so tudi pričakovanja in želje tako igralcev, trenerjev, kot tudi ostale podporne ekipe.

Z udeležbo do dveh vstopnic za tekmo med Slovenijo in Litvo

Podrobnejši razpored tekem je objavljen na spletni strani KD www.kd-postojna.si in FB KD Postojna, kjer bo možno spremljati tudi rezultate. Ampak tisto »ta pravo« navijaško vzdušje boste doživeli le v živo. Če se udeležite ogleda tekem, lahko postanete srečni dobitnik dveh vstopnici za tekmo med Slovenijo in Litvo, ki bo 25. junija v Areni Stožice in ju podarja Košarkarska zveza Slovenije.

KD Postojna pripravlja »košarkarsko pravljico«

Organizator zaključnega turnirja, ki je že tretje leto zapored v Postojni, je Košarkarsko društvo (KD) Postojna. V letu 2022 in 2023 je bil to zaključni turnir za fante do 16 let, ko jim je uspelo uprizoriti pravi košarkarski praznik v Postojni, nekateri pa so dogodka opisali kot »košarkarska pravljica«. Tudi letos si organizacijski odbor prizadeva dogodek izpeljati na vrhunski ravni.

Od septembra 2023 novo vodstvo in nov elan

Novo vodstvo, ki mu predseduje Cristian Žigon, je prevzelo vse pravno-formalne in organizacijske obveznosti prejšnjega vodstva. Cilj ima postati regionalni povezovalni center razvoja košarke, z okoljem, ki bo mladim košarkarjem omogočal celostni razvoj, ki poleg športnih in košarkarskih vidikov vključuje tudi osebni razvoj. Le tako se bodo mladi lahko iz perspektivnih košarkarjev razvili v vrhunske športnike in dosegali uspehe tako v športu, kot tudi v zasebnem in poklicnem življenju. Hkrati pa je zaveza KD tudi, da vedno deluje v prid otrok, mladih in svojih članov, ki se želijo ukvarjati s košarko in športom. In četudi ne bodo vsi vrhunski športniki in ne bo to del njihove poklicne kariere, je pomembno že to, da se pri njih razvija zdrav odnos do športa, gibanja in življenja na sploh.

Trenutno v društvu trenira več kot 150 otrok in mladih, v vseh starostnih selekcijah od U8 do U20 ter članov. V društvu je poleg trenerjev, ki skrbijo za strokovni razvoj košarkarjev, aktivnih še približno 20 prostovoljcev, ki pomagajo pri različnih aktivnostih društva in skrbijo za urejeno in organizirano delovanje društva. Ter hkrati poskrbijo, da imajo ekipe pogoje za treninge in tekmovanja.

Doseženi cilji potrjujejo pravo pot

Da gredo aktivnosti v pravo smer, dokazujejo rezultati letošnje tekmovalne sezone. Najbolj viden je seveda dosežek ekipe U18 z uvrstitvijo na zaključni turnir in z možnostjo uvrstitve na najvišje mesto na zaključnem turnirju v prihodnjih dneh. Blizu uvrstitvi v najboljših osem ekip v Sloveniji je bila tudi ekipa U16, kar pa so ji preprečile večje poškodbe dveh ključnih igralcev. Zastavljen cilj v letošnjem letu je dosegla tudi članska ekipa, in sicer obstanek v 3. SKL in oblikovanje jedra domačih igralcev.

Postojna »košarkarsko mesto«

Spomnimo, da je košarka med športi v Postojni imela vedno posebno mesto. Prepoznana je bila tako na nacionalni ravni, kot tudi širše. Ta »ugled« želijo postojnski košarki povrniti nazaj. Ob tem je nujno potrebno sodelovanje in povezovanje tako s  športno javnostjo kot širšo lokalno skupnostjo. V prvi vrsti na ravni občine, regije, pa tudi širše, na nacionalni in mednarodni ravni. S tem namenom se je vodstvo KD sestalo z več okoliškimi košarkarskimi klubi (tudi v zamejstvu), da bi dosegli sinergije na področju razvoja košarke. Predvsem pa, da bi skupaj delovali v korist otrok in mladih športnikov. Ter posledično tudi širše lokalne skupnosti, saj je šport in športno udejstvovanje eden pomembnih gradnikov »zdrave« družbe.

Košarkarsko društvo Postojna / Uredništvo NzN

Foto: arhiv društva

Ne spreglejte

Našo regijo bogati 13 obetavnih podjetniških zgodb

DIATONIČNE HARMONIKE IZ LIPOVEGA LESA IN POBEG V TROPSKI GOZD STA LETOŠNJI ZMAGOVALNI POSLOVNI IDEJI …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja