Obvestilo

Žalost kot umetniški razmislek

V množici dogodkov, ki se vrstijo v okviru Tedna vseživljenjskega učenja in Tedna ljubiteljske kulture 2017, je moč najti tudi Kulturno-umetniško društvo Planina, ki je pripravilo likovno razstavo mlade umetnice Karoline Radotić iz Postojne.

Razstavo, ki sestoji iz 14 likovnih del, je avtorica poimenovala Žalost, saj kot pravi sama, je žalost eno najmočnejših čustev človeka, ki odpira široko pot ustvarjanja. Razstavljena dela, narejena s pomočjo oglja, akrilnih in vodenih barv, so pričarala zanimive podobe v pretežno črno-beli kombinaciji z dodatki toplih barv. V skladu z naslovom razstave so slike gledalcem ponudile na prvi vtis žalostne konotacije, ob podrobnejšem pogledu pa tehnično dodelana avtorska dela, ki spodbujajo k premisleku o raznolikosti razumevanja čustva in lastni samorefleksiji ob poistovetenju z določenimi upodobitvami.

Po ogledu razstave so obiskovalci imeli priložnost avtorico tudi bolje spoznati in poklepetati z njo ob priložnostni pogostitvi. Pravi, da je vesela vsake priložnosti razstavljanja svojih del in bo še naprej vztrajala na svoji umetniški poti.

Razstava bo na ogled do 20. maja  2017, vsak dan med 19:00 in 20:00 v Kulturnem domu Miroslava Vilharja Planina.

Besedilo in foto: Maja Batagelj

 

Ne spreglejte

Z mislijo na prihodnost v Logatcu širijo mrežo polnilnih postaj

Z mislijo na prihodnost širimo mrežo polnilnih postaj Občina Logatec je skupaj s predstavniki Elektra …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja