Obvestilo

Zavarovalnica Triglav Postojna v jesen z razstavo grafik magistre Vesne Marion

Svojo ustvarjalno in poklicno pot je Marionova začela kot modna oblikovalka, nadaljuje pa jo kot profesorica likovne umetnosti. Večino dosedanjega poklicnega dela je posvetila delu z mladimi. Poučuje na OŠ Hrpelje in OŠ Divača in vodi učence v svet likovne govorice in ustvarjalnosti. Svoje znanje je po študiju likovne pedagogike nadgradila s podiplomskim študijem filozofije in teorije vizualne kulture.

Vesni Marion tehnika globokega tiska kolagrafija ponuja izzive ob nastajanju odtisa. Gladkost in hrapavost površine matrice spominja na kamnite kraške tvorbe in skromno a hkrati bogato pokrajino, ki opazovalcu ponuja osupljive detajle, če jih ta le hoče opaziti, tako v naravi kot v likovnem delu. Oblike in barve izražajo čustva ter odnos do narave in kraške pokrajine. Hladne modro srebrne barve spominjajo na kamen, medtem ko tople barve predstavljajo kraško zemljo in jesensko barvitost Krasa.

Najnovejša dela so kolekcija šestih aktov, prav tako v tehniki kolagrafije v kombinaciji s starimi čipkami, ki objemajo figure in poudarjajo njihovo ženskost.

Razstava je na ogled do konca oktobra.

 

Ne spreglejte

Postojnska jama praznuje: 200 let vodniške službe

Z včerajšnjim dogodkom v Koncertni dvorani Postojnske jame smo svečano zaznamovali jubilejno leto: 200 let …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja