Obvestilo

Zbor Adoramus na regijskem tekmovanju osvojil zlato priznanje z odliko

Mešani pevski zbor Adoramus iz Logatca je na regijskem tekmovanju odraslih pevskih zasedb v Kočevju osvojil zlato priznanje z odliko, prejel kar 92 točk in posebno priznanje za najboljšo izvedbo skladbe iz obdobja renesanse.

 Po gostovanju na Dunaju, kjer je zbor med drugim prepeval tudi v katedrali sv. Štefana, je bil naslednji večji projekt zbora regijsko tekmovanje odraslih pevskih zasedb, ki je bilo  30. novembra v Kočevju. Na tekmovanju, na katerem so se predstavili najboljši zbori iz osrednje Slovenije, se je Adoramus pod vodstvom dirigenta Marjana Grdadolnika predstavil z renesančno skladbo Dixit Maria ad Angelum (Hans Leo Hassler), Mendelssohnovo Richte mich, Gott, program pa zaokrožil s skladbama Consors paterni luminis (Andrej Makor) in ljudsko iz Rezije Da lipa ma (Ambrož Čopi).

S skrbno izbranim in raznolikim programom, dovršenim nastopom, izjemno energijo pevcev je zbor prepričal žirijo in publiko, osvojil odličnih 92 točk (kar je bilo najvišje doseženo število točk katerega koli zbora na tekmovanju v Kočevju), zlato priznanje z odliko in še posebno priznanje za najboljšo izvedbo renesančne skladbe.

Zbor lahko v decembru slišite na koncertu Pihalnega orkestra Logatec (14. december 2019) in koncertu Božič v Ljubljani, ki ga 21. 12. 2019 pripravlja Simfonični orkester Cantabile v Cankarjevem domu. Že tradicionalno vas zbor vabi tudi na koncert ob dnevu samostojnosti in enotnosti, ki bo 26. 12. 2019 v cerkvi sv. Nikolaja v Dolnjem Logatcu.

Foto: arhiv KUD Adoramus

Ne spreglejte

Zaradi Izlitja gnojnice iz kmetijskega obrata na Studencu pri Postojni potreben previdnostni ukrep

V nedeljo,18. februarja 2024,se  je okoli 17:30 zgodila nesreča na kmetijskem obratu Eko Kmetije Žgajnar …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja