Obvestilo

Zdaj tudi uradno: poroke bodo v dvorcu

Postojna – Z Upravne enote Postojna so danes tudi uradno potrdili, kar se je  v Postojni že nekaj časa šušljalo: nova poročna lokacija za Postojnčane in Pivčane se po 30 letih iz Modrijanovega mlina seli v dvorec na Titovem trgu sredi Postojne.

Popestritev mestnega utripa

Tako sta se dogovorila lastnik dvorca  in Upravna  enota Postojna, ki se jima pogodba izteče 1. septembra letos in je ne bosta podaljšala. Po obnovi hotela Jama bodo namreč spremenili program Modrijanovega mlina, kar je tudi glavni razlog za izbiro nove lokacije. »Z lastnikom oziroma uporabnikom smo našli skupen interes, saj tudi oni želijo, da stavba z osrednjim trgom in mestom samim in da so ti dogodki poleg popestritve dogajanja v samem središču tudi promocija njihovega delovanja in prepoznavnosti v mestu,« je med drugim dejal načelnik UE Marko Baša.

Po pravilniku upravna enota na svojem območju  zagotavlja ura dni(e) prostor(e) za javno in slovesno sklepanje zakonskih zvez (ob  sobotah) in prostor za sklepanje zakonskih zvez na sedežu  enote   (ob sredah). Mladoporočenci se lahko poročijo  tudi izven uradnih  prostorov, za kar pa morajo plačati  najem lokacije in udeležbo  upravne enote. Na Postojnskem je takih  primerov le nekaj letno,  tudi zaradi cene najema  neuradnih lokaciji, kakršna sta denimo   Predjamski grad ali Postojnska jama. Se  pa nekateri poročijo kar  tam,  kjer imajo  slavnostno večerjo (na primer na Smrekarjevi  domačiji v Grobiščah). Dvorana ZRC SAZU pa bo mladoporočencem na voljo brezplačno.

Marentič: lokacija je zelo primerna

Postojnski župan Igor Marentič, tudi pooblaščenec za sklepanje zakonskih zvez,  je mnenja, da je lokacija zelo primerna, stavba pa ena naj lepših v Postojni, po Marentičevih besedah pa bo občina še  dodatno uredila  trg z ozelenitvijo.

Število porok na območju Upravne enote Postojna, ki se v zadnjih treh letih giblje od 50 do 60 letno, od tega je 30 do 40 slavnostnih obredov v uradnih prostorih, tudi letos kaže na povprečje zadnjih let. »V prihodnje naj bi bile same slovesnosti najboljša reklama za nove lokacije. Upamo, da nam bo uspelo, kar smo si zamislili in tako dosedanje število porok tudi povečamo,« je še dejal načelnik Baša.

Blanka Markovič Kocen

Foto: arhiv NzN

 

 

Ne spreglejte

Pivški svetniki na seji o poenotenju turističnega vodenja, predšolskem varstvau in ceni komunalnih storitev

Pivški občinski svetniki so na 9. redni seji občinskega sveta uvodoma obravnavali kadrovske zadeve z …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja