Obvestilo

Zdravstvena postaja in lekarna Pivka po več desetletjih dobili novo podobo

Kraške lekarne4Objekta so energetsko obnovili s pomočjo evropskega denarja in tako zadostili vedno večjemu obsegu zdravniških storitev.  V pivški zdravstveni postaji sicer delajo trije splošni zdravniki, dva zobozdravnika, v dveh dodatnih prostorih bosta še pediatrinja in splošna zdravnica, ki sta doslej delali v skupni ambulanti,  urejena pa je tudi metadonska ambulanta za območji Postojne in Pivke.

Na slovesnem odprtju, ki sta se ga med drugimi udeležila tudi direktorica Javnega zavoda Kraške lekarne Ilirska Bistrica Ana Kobal in predsednik Lekarniške zbornice Miran Golub, je pivški župan Robert Smrdelj pojasnil, da so uredili fasado stavbe, zamenjali okna, obnovili del notranjosti, zlasti stopnišče, in zamenjali azbestno streho.

Občutni prihranki pri porabi energije

»Vesel sem, da smo se s Kraškimi lekarnami uspeli dogovoriti za sočasno obnovo. Z vidika energetske porabe in potratnosti bo to velik prispevek,« je med drugim dejal Smrdelj. Pivški del investicije je po njegovih besedah znašal 130.000 evrov, od česar so dve tretjini sredstev pridobili iz kohezije, 50.000 evrov pa iz proračuna oziroma s pomočjo kredita, ki so ga najeli skupaj s paketom za sofinanciranje energetskih sanacij šole in vrtca v Pivki.

Po županovih besedah bodo letos dokončali še nekatera dela v notranjosti objekta, potem pa bo objekt za naslednjih nekaj desetletij preskrbljen.

Kraške lekarne 2

Ne spreglejte

Pivški svetniki na seji o poenotenju turističnega vodenja, predšolskem varstvau in ceni komunalnih storitev

Pivški občinski svetniki so na 9. redni seji občinskega sveta uvodoma obravnavali kadrovske zadeve z …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja