Obvestilo

Združenje slovenskih športnih društev v Italiji in Park vojaške zgodovine v poslovno partnerstvo

Na tiskovni konferenci, ki je bila v sredo, 8. februarja, v Tržaškem knjižnem središču v Trstu, sta Združenje slovenskih športnih društev v Italiji in Park vojaške zgodovine sklenila poslovno partnersko sodelovanje. V okviru katerega naj bi med drugim gradili mostove prijateljstva, miru in medsebojnega spoznavanja.

Tako bodo, denimo, vsi tekmovalci finalnega srečanja šolskega Jezikovnega poligona, ki ga ZSŠDI prireja v ponedeljek, 13. februarja, v Špetru in je namenjen tretjim razredom slovenskih nižjih srednjih šol v Italiji, prejeli brezplačno vstopnico za ogled Parka vojaške zgodovine. V okviru projekta ZSŠDI “Slovenščina moj jezik”, ki poteka v Benečiji, se bo skupina 50 otrok rokometnega krožka Dvojezične šole v Špetru aprila udeležila celodnevnega izleta v Pivko. S športnim avtobusom podjetja Edo Tours se bodo mladi rokometaši peljali do Parka vojaške zgodovine, si ogledali muzej in popoldne odigrali tekmo proti šolski ekipi s Pivškega. V septembru bo ZSŠDI priredilo izlet v sodelovanju z agencijo Aurora Viaggi in pospremilo svoje člane in vse športnike, ki si bodo zaželeli posebnega doživetja, na ogled XI. Festivala vojaške zgodovine v Pivki. Park vojaške zgodovine bo nudil vsem članom ZSŠDI in njihovim družinam 10 % popusta ob nakupu vstopnic za ogled muzeja, logotip Parka vojaške zgodovine pa bo krasil stranico športnega avtobusa podjetja Edo Tours, ki se ga vrhunske zamejske športne ekipe poslužujejo na gostovanjih v okviru nastopov na italijanskih športnih prvenstvih. Maja se bodo zamejski ljubitelji pohodništva udeležili Pohoda po Krožni poti vojaške zgodovine v organizaciji Parka vojaške zgodovine.

Na tiskovni konferenci sta spregovorila predsednik ZSŠDI Ivan Peterlin in direktor Parka vojaške zgodovine mag. Janko Boštjančič. Svoj pozdrav je v imenu pivške skupnosti in slovenskega naroda podal celo Martin Krpan.

“To sodelovanje je za naš prostor nekaj povsem novega, saj bomo prav s podpisom tega novega parterstva naš športni svet približali tudi temu izjemnemu in neobičajnemu muzeju. Gre za nov pojem, s katerim želimo pri naših športnikih doseči to, da bodo doumeli, kako šport ni zgolj samo tekmovalni dogodek, ampak je lahko tudi sredstvo širjenja intelektualnih obzorij. In prav to nam Park vojaške zgodovine omogoča,” je na novinarski konferenci med drugim dejal Ivan Peterlin, predsednik ZSŠDI:

Po besedah Janka Boštjančiča, direktorja Parka vojaške zgodovine Pivka, bo le-ta v letošnjem letu znaten del svojih aktivnosti usmerjala v promocijo Parka. »Zelo si želimo prodreti z našo ponudbo preko meje, se povezati s Slovenci v Italiji in v Združenju slovenskih športnih društev v Italiji smo našli partnerja, s katerim smo našli skupen jezik in skupek skupnih interesov, zato verjamem, da smo danes na pragu plodovitega partnerstva.”

Foto: arhiv PVZ

Ne spreglejte

Odprtje drsališča in prižig prazničnih luči zavrtela Praznično kolo Logatec

Nenavadno toplo zimsko vreme sinoči sicer ni šlo na roko organizatorjem ledene ploskve, je pa …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja