Obvestilo

Zelena luč novi poslovni infrastrukturi v IOC Neverke

Občina Pivka je v Dogovor za razvoj Primorsko notranjske razvojne regije v letu 2018 z namenom vzpostavitve podpornega okolja za rast in razvoj podjetij uvrstila projekt Poslovne infrastrukture in podjetniškega inkubatorja v IOC Neverke. Na podlagi oddane vloge za dodelitev finančne pomoči je Služba vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko maja 2021 Občini Pivka izdala Odločitvi o podpori za oba projekta.
Župan Robert Smrdelj se je ob tej priložnosti zahvalil ministru Černaču za aktivno podporo pri odpravljanju administrativnih ovir za izdajo odločitev o podpori projektov tako za pivške projekte kot drugod po Slovenije.
Na podlagi izdanih odločitev in podpisanih pogodb so izbrani izvajalci lahko v juliju 2021 pričeli z deli na terenu. Projekt izgradnje komunalne infrastrukture, ki obsega novo povezovalno cesto v dolžini 400m, vodovod, fekalno in meteorno kanalizacijo, elektro ter TK instalacije izvaja podjetje Ginex International d.o.o. Za potrebe odvajanja in čiščenja odpadnih fekalnih voda bo izgrajena nova skupna čistilna naprava kapacitete 400PE. Izbrani izvajalec je podjetje CID – ČISTILNE NAPRAVE d.o.o. s partnerji Grafist d.o.o. in FOND S d.o.o.
Nov podjetniški inkubator za proizvodne dejavnosti, v katerem bo 960 m² proizvodnih površin namenjenih mladim podjetjem ter cca. 500 m² novih površin za potrebe skupnih ter pisarniških prostorov, gradi podjetje Makro 5 d.o.o. Dela nadzira podjetje Tringrad Nova d.o.o. Predviden zaključek investicij je v mesecu decembru 2021. Skupna ocenjena vrednost investicije znaša 3.202.761,58 EUR, od tega znaša delež sofinancerskih sredstev 3.066.683,00 EUR (EU 2.300.012,25 EUR, SLO 766.670,75 EUR), razliko sredstev pa bo zagotovila Občina Pivka.
Operacijo sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: »Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast«, prednostna naložba »Spodbujanje podjetništva, zlasti z omogočanjem lažje gospodarske izrabe novih idej in spodbujanjem ustanavljanja novih podjetij, vključno s podjetniškimi inkubatorji«.
Minister Zvone Černač je pred dogodkom obiskal še tehnološki podjetji ORO precizne obdelave d.o.o. in ORO Met d.o.o., kjer se je srečal z vodstvi in si ogledal proizvodni proces.
V kulturnem programu dogodka je kot gost nastopil Košanski oktet.

Foto : Vater Leban

 

Ne spreglejte

Poletni glasbeni festival Cantabile: v soju luči in čudovite glasbe

V četrtek, 27. junija 2024, ob 20.30, se bo v Logatcu začel že 11. poletni …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja