Obvestilo

Ženski pevski zbor Kr’snice iz Loške doline na regijskem tekmovanju prejel zlato priznanje

Včeraj je v Kočevju pod organizacijo Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti potekalo regijsko tekmovanje odraslih pevskih zasedb iz osrednje Slovenije. Na tekmovanju se je v dveh delih predstavilo deset pevskih zborov, ki prihajajo od Medvod, Posavja, Zasavja, Kočevja, Borovnice, Grosuplja, Kopra, Logatca do Loške doline. Tričlanska komisija, ki so jo sestavljali Gregor Klančič, Andreja Martinjak in Danica Pirečnik je pevskemu zboru Kr’snice pod vodstvom Anemarije Štefančič za izvedbo in izbor programa namenila 81,7 točk in jim podelila zlato priznanje.

Pevke iz Loške doline so se na tekmovanju predstavile s štirimi skladbami. Tekmovalni program je moral obsegati umetno pesem slovenskega skladatelja oz. skladateljice, napisano od leta 1989 do sedaj, slovensko ljudsko pesem in skladbo po lastni izbiri. Kr’snice so najprej ob klavirski spremljavi Iomi Babuder Briški odpele Schubertov Psalm 23. Nadaljevale so s skladbo Njega ni, ki jo je za njihov zbor po besedilu Simona Gregorčiča uglasbil Tine Bec ter s skladbo Istrska skladatelja Andreja Makorja. Zaključile so s Čopijevo ljudsko iz Rezije Da lipa ma. Zborovodkinja Anemarija Štefančič je ponosna na delo v zboru in na napredek, ki so ga pokazale njene pevke. To je za Kr’snice prvo zlato priznanje s tekmovanj.

Kr’snice se sedaj pripravljajo na božični koncert, ki ga bodo izvedle v nedeljo, 22. decembra, ob 18. uri, v cerkvi Sv. Jurija v Starem trgu pri Ložu. V goste so povabile Vokalno skupino Diva z Blok, Vokalno skupino Potoški fantje iz Loškega Potoka ter domači zbor Lux Beata.

Simona Truden

 

Ne spreglejte

Projekt Predjama Sustainable – uvod v trajnostno mobilnost na Postojnskem

Projekt, usmerjen v upravljanje trajnostne mobilnosti na turistični lokaciji Predjama, podpirajo Islandija, Lithenštajn in Norveška …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja