Obvestilo

Žibrški gasilci z novim vozilom nad požare

Na predvečer mednarodnega praznika dela so gasilci PGD Gorenji Logatec, enota Žibrše, uradno prevzeli novo vozilo GVGP-1 Ford Ranger, namenjeno gašenju požarov.  Nekoliko odmaknjeno naselje v logaški občini je to vozilo, ki ga je občina kupila že konec lanskega leta, nujno potrebovalo, pridobitev pa jim bo dala novega zagona in moči.

»Skrb za ljudi v nesreči je naše poslanstvo, novo vozilo pa pomeni, da bomo skupaj še močnejši,«  je med drugim dejal Vinko Keršmanc, član UO Gasilske zveze Slovenije. PGD Gorenji Logatec se ponaša z lepim številom mladih gasilcev, ki so po Keršmančevem mnenju dodana vrednost gasilske organizacije.

»Kot gospodarstvenik vem, da brez dobrega orodja ni mogoče dobro delati,« pa je v slavnostnem nagovoru dejal logaški župan Berto Menard in dodal, da se je vselej bolj počutil gospodarstvenika kot politika. Kot je poudaril, so gasilski domovi v občini večinoma zgrajeni in obnovljeni, kmalu bo nared tudi  gasilski dom v Rovtah. Seveda si tudi v Logatcu želimo zgraditi sodoben gasilsko-reševalni center, je še dodal. Uradni del so gostitelji sklenili s podelitvijo plaket najbolj zaslužnim, novo vozilo pa je blagoslovil tudi župnik Drago Senčur.

Blanka Markovič Kocen

Ne spreglejte

Pivka postaja privlačna tudi za kolesarje

Občina Pivka pridobiva nove kolesarske poti, ki bodo kolesarjem, tako rekreativcem kot tudi vsem drugim …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja