Obvestilo

Žiga Požar zlat v Novigradu

Pretekli konec tedna se je v Hrvaški Istri, točneje, v športni dvorani v Novigradu, ki je sedaj spremenjena v kegljišče, pričel 10. svetovni kegljaški posamični pokal za selekcije U-18. Že drugi tekmovalni dan, v ponedeljek, 16. maja, je prinesel slovenskemu pa tudi postojnskemu kegljanju odlično in nepričakovano zlato medaljo v kategoriji dvojice mix (mešani pari). Naslov prvaka sta osvojila 17-letni Žiga Požar, član KK Proteus Postojna, in Tina Hren (Brest, Cerknica), drugi je bil nemški, tretji romunski par, tekmovalo pa je deset držav.

V kvalifikacijah je Žiga podrl 575 kegljev, kar je bil tretji rezultat, Tina pa 567 kegljev in imela drugi najboljši rezultat. V finalnem delu sta bila oba absolutno najboljša, Žiga je zrušil 603, Tina pa 594 kegljev, skupno 1.197, kar jima je prineslo tudi zlato odličje.

V KK Proteus so uspeha Žige, ki je bil v lanski sezoni najboljši kadet v Sloveniji, izredno veseli, veliko zaslug za odlična nastopa pa ima tudi klubski trener Robert Blaha, ki je obenem tudi trener članske selekcije Slovenije. Tako v Postojni kot tudi v Cerknici so že stekle priprave na sprejem zlatega para, ko se ta vrne domov.

 

Brane Fatur/Postojna.si

Ne spreglejte

Zaradi Izlitja gnojnice iz kmetijskega obrata na Studencu pri Postojni potreben previdnostni ukrep

V nedeljo,18. februarja 2024,se  je okoli 17:30 zgodila nesreča na kmetijskem obratu Eko Kmetije Žgajnar …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja