Obvestilo

Zime še ni konec

Danes je sneg pobelil Notranjsko, najprej Bloke in Loško dolino, kasneje pa tudi Cerknico in Postojno. Sneg, dež in burja so povzročili tudi nekaj težav v prometu, možno je tudi hitro naraščanje manjših vodotokov.

Marsikateri Notranjec in Primorec se je že veselil pomladi, a narava je danes spet pokazala, da se ne meni za letni čas in naša pričakovanja. Sneg je tako danes presenetil tako Notranjce kot Primorce, na avtocesti Ljubljana Koper je bil zaradi prometne nesreče pred priključkom Unec v smeri proti Ljubljani zaprt vozni pas.

Kot opozarja ARSO, lahko danes zaradi intenzivnih padavin  še hitro narastejo manjši vodotoki in reke zlasti na območju osrednje Slovenije, predvsem na širšem ljubljanskem območju, v Zasavju in Posavju ter območju južne Slovenije. Ponekod se bodo vodotoki razlili ob strugah. Poplavljena območja ob Ljubljanici na Ljubljanskem barju se bodo danes povečala.

Zaradi burje je na primorski hitri cesti med cestninsko postajo Nanos in Ajdovščino ter na regionalni cesti Razdrto – Manče – Vipava – Ajdovščina prepoved prometa za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do osem ton.

Do večera naj bi padavine ponehale,  jutri bo pretežno jasno in ponekod še vetrovno. V nedeljo in ponedeljek bo deloma sončno z občasno zmerno oblačnostjo, dvignile pa se bodo tudi temperature.

Andreja Jernejčič

Foto: Radko Benčič

 

 

Ne spreglejte

Na finalu POPRI tudi letos najboljši

Finale in zaključna prireditev nacionalnega tekmovanja v podjetniških idejah mladih POPRI, ki se je včeraj …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja