Obvestilo

Zimske radosti v Planini

Minulo soboto je Kulturno-umetniško društvo Planina kot že mnoga leta organiziralo praznično obarvano prireditev Prednovoletno srečanje, ki je tokrat nosilo naslov Zimske radosti. Člani domačega društva so v besedi, petju in plesu obiskovalce spomnili na številne radosti, ki jih prinašata sneg in prihajajoči praznični čas.

Za ljubitelje petja sta poskrbeli Vokalna skupina Unica in gostje iz Vokalne skupine Ubeljsko. Člani Gledališke skupine Ščuka so ob povezovanju ponudili jasno sporočilo večera skozi recitirano besedo. Pravega zimskega rajanja pa ne bi bilo brez najmlajših. Otroška gledališka skupina Ščukice je s kar štirimi plesnimi koreografijami dala prireditvi tisto iskrivo otroško živahnost in iskrenost, ki se z leti rada izgubi. Spomnili so na veselje ob delanju snežaka, sankanju in večerih z najbližjimi.

Četudi zima še ni pokazala svoje prave bele barve, je v kulturnem domu zadišalo po zimskih dnevih in čarobnosti praznikov, ki prihajajo. Nič manj pa ni dišalo tudi po zaključku prireditve, ko so bili prisotni povabljeni na domače pecivo in nadaljnje druženje.

Besedilo in foto: Maja Batagelj

Zimske radosti2

Ne spreglejte

Postojna: Oktetu Bori priznanje Miroslava Vilharja

Na večer ob slovenskem kulturnem prazniku so se v Postojni z osrednjo prireditvijo poklonili največjemu …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja