Obvestilo

Žive jaslice se vračajo v Postojnsko jamo

Po enoletnem premoru se v veličastne dvorane Postojnske jame vračajo težko pričakovane žive jaslice z najdaljšo tradicijo. V družbi Postojnska jama obljubljajo, da bo to najlepše doživetje tega leta.

»Da so jaslice v Postojnski jami bile razglašene za eno najlepših podob božiča na svetu, pove največ,« je prepričan Marjan Batagelj, predsednik UO Postojnska jama, srečen, da bomo goste spet lahko razveselili z edinstveno svetopisemsko zgodbo. »Časi so specifični in morda bo prav zato doživljanje še toliko intenzivnejše.« Ker želimo obiskovalcem zagotoviti varno okolje, je število vstopnic omejeno.

Božična pravljica bo tudi letos med 25. in 30. decembrom. V zgodovino pa jo bo z zlatimi črkami zapisalo 100 nastopajočih v kar 16. svetopisemskih prizorih. Ekskluziven ogled bo svoj vrhunec doživel z nastopi treh vrhunskih vokalistk:

 Severa Gjurin, Maja Keuc Amaya in Urška Kastelic 

Ker lani živih jaslic v Postojnski jami zaradi epidemije ni bilo, si jih je Severa Gjurin pričarala kar doma: »Postala sva starša in od takrat december ni več navaden mesec, ampak je poseben družinski čas sreče.« Ob 150-letnici prve izvedbe Svete noči v slovenskem jeziku, bo petje najbolj priljubljene  božične pesmi še toliko bolj odgovorno dejanje. Maja Keuc Amaya ima na obisk Postojnske jame v dvoje zelo zanimive spomine. O tem v enem od naslednjih sporočil. Po več letih življenja v tujini in pogleda z druge strani meje pa pravi, da so »Žive jaslice v jami nekaj najlepšega in spektakularnega, kar sem pri nas v Sloveniji videla, zato sem zelo počaščena, da bom del tega!« Ekipo sodelavcev pa bo v zadnjih decembrskih dneh spremenila tudi operna pevka Urška Kastelic, ki bo tokrat »obdana z angeli in kapniki, kar bo prav posebno doživetje,« priznava.

Žive jaslice v Postojnski jami bo tudi letos zaznamovala bogata kostumografija in video-projekcija, v izvedbi Magical Theatre Serpentes, in dogajanje vzdolž 5 kilometrov dolge turistične jamske poti. Božično pravljico pa bodo pričarale tudi tisočere praznične lučke, pred vhodom v Jamo pa vonj po medenjakih in kuhanem vinu, ogenj ter praznična okrasitev Parka.

Postojnska jama, d.d./Uredništvo NzN

 

 

Ne spreglejte

Kriminalisti Policijske uprave Ljubljana stopili na prste kriminalcem

Kriminalisti Policijske uprave Ljubljana smo minulo sredo na podlagi izdanih odredb s strani Okrožnega sodišča …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja