Obvestilo

Živi svet Cerkniškega jezera

To nedeljo se bo na Cerkniškem jezeru odvila že 13. tematska nedelja, ki jo pripravlja notranjski regijski park. Tokrat si bodo udeleženci ogledali živi svet Cerkniškega jezera. Zbrali se bodo ob 9. uri pri lojtrniku na parkirišču ob Dolenjem jezeru in se od tam odpravili na izlet, ki ga bo vodil biolog Jošt Stergaršek.

Pestra geološka zgodovina je pripravila ugodne rastne razmere za številne rastline in živali. Notranjski park, še posebej pa Cerkniško jezero, tako velja za eno od vročih točk biodiverzitete v Sloveniji. Ptice, metulji, dvoživke, cvetice, mesojede in amfibijske rastline … Vseh rastlin in živali je na območju parka seveda preveč, da bi jih lahko spoznali na enem samem izletu, gotovo pa boste  spoznali mnogo očarljivih predstavnikov jezerske flore in favne.

Julija in avgusta si Križno jamo lahko ogledate vsak dan ob 11:00, 13:00, 15:00 in 17:00. Ob sobotah je ob 15:00 odprt Muzej Cerkniškega jezera, ves konec tedna pa si lahko ob jezeru izposodite kanuje ali kolesa in se podate na izlet ob Cerkniškem jezeru, po Rakovem Škocjanu, lahko pa kar na Slivnico.

 

Ne spreglejte

Projekt Predjama Sustainable – uvod v trajnostno mobilnost na Postojnskem

Projekt, usmerjen v upravljanje trajnostne mobilnosti na turistični lokaciji Predjama, podpirajo Islandija, Lithenštajn in Norveška …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja