Obvestilo

Zmaga življenja – likovna razstava Ande in Janeza Ovsca

Toliko sinergije kot je je bilo minuli petek zvečer na odprtju razstave, toliko vzajemnega spoštovanja in ljubezni v Stekleni dvorani že dolgo ni bilo. Temu je sledila tudi  razporeditev del na razstavnem prostoru: njeni  križi si podajajo roko z njegovimi figurami, Andini križi kipijo v vesolje neskončnosti, Janezovo cvetje se vzpenja navzgor, k Njemu.

Tudi umetnostna zgodovinarka in likovna kritičarka Anamarija Stibilj Šajn je opazila, da dela obeh razstavljavcev med seboj komunicirajo, pri čemer ohranja vsak svojo identiteto. Poleg tega je zaznala in pohvalila velik napredek našega umetniškega para.

Na odprtju, ki je bilo v petek zvečer, nas je Urban Brenčič prijetno presenetil z igranjem na didgeridoo in šamanski boben. Omembe vredne so tudi okusne dobrote, tako tiste, ki so bile v kozarčkih, kot tiste, ki smo jih použili s kozarci.

Na koncu je kritičarka zaključila z besedami:  »Vstopite v razstavni prostor in se naužijte likovne lepote.«  Naužijte se je tudi  vi, in sicer vsak dan popoldne po 14. uri, ko je odprta Športne dvorane Logatec – vse do 28. oktobra.  Hvala Občini Logatec za finančno podporo ter zaposlenim v Večnamenski športni dvorani Logatec.

 

Besedilo in foto: Brane Pevec

Ne spreglejte

Stoletje Godbe Cerknica v fotografskem objektivu

V Galeriji Krpan so sinoči odprli pregledno fotografsko razstavo, posvečeno stoletnici Godbe Cerknica, ki je …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja