Obvestilo

Zmagovalca sta Anja Štefan in Mihael Bezjak

Radio 94 je v Jamskem dvorcu v Postojni  v soboto pripravil 24. prireditev Ona ali on. Na njej so razglasili dobitnika naziva Ona ali on – dejanje leta po izboru poslušalcev. Finalisti so bili: postojnski policist Mihael Bezjak, ambasadorka učenja Janja Urbiha iz Loške doline, pesnica in pravljičarka Anja Štefan in Miran Žitko, gonilna sila humanitarne skupine Bejž če uejdeš.

Zmagovalca sta bila po več letih znova dva. Anja Štefan in Mihael Bezjak sta prejela enako število glasov.  Pesnica, pisateljica, pravljičarka in raziskovalka slovenskega pripovednega izročila Anja Štefan je začetnica pripovedovalskega gibanja pri nas in pobudnica festivala Pravljice danes. Za svoje delo je prejela številne ugledne nagrade, nazadnje večernico za Drobtine iz Mišje doline. Mihael Bezjak pa je lani marca, ko sta se s kolegico na službeni poti peljala skozi Pivko, nesebično in brez razmišljanja priskočil na pomoč reševalcem pri oživljanju moškega. Policist sicer že ima v žepu Policijsko nagrado za požrtvovalnost zaradi podobnega dejanja v preteklosti. Finalista sta bila še ambasadorka učenja Janja Urbiha iz Loške doline, in gonilna sila humanitarne skupine Bejž če uejdeš Miran Žitko.

Tudi letos so v sodelovanju z gospodarsko ter obrtno-podjetniško zbornico Slovenije podelil priznanji za gospodarski in podjetniški uspeh leta. Razveselili so se ju v družbi Mineralka iz Cerknice, kjer uspešno proizvajajo in predvsem izvažajo negorljive mineralne plošče, in v Gostilni Turk iz Hotedršice, kjer stavijo na tradicijo.

»Na medijskem prostoru je vsak dan boj za preživetje, vsaka ura radijskega programa je prigarana. Kdor je 25 let na medijskem trgu, si zasluži vso pohvalo in spodbudo,« je ob 25-letnici delovanja Radia 94 med drugim dejal slavnostni govornik na prireditvi, predsednik Vlade RS Marjan Šarec. Glasbeni del programa so oblikovali Vita Jordan, Jure Počkaj, Jan Plestenjak in skupina Ana Pupedan. Za ples in zabavo je igrala skupina Vit@vox.

Radio 94/Uredništvo NzN

Foto: Ljubo Vukelič/Občina Cerknica

Ne spreglejte

Bogata domoznanska zbirka bo dobila nov dom

V Knjižnici Jožeta Udoviča Cerknica so konec minulega tedna slovesno odprli prizidek, kjer bodo poleg …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja