Obvestilo

Zmagovalke so vse

Sredi vročega poletja  je bilo  na robu Planinskega polja, na travniku pred Lazami in Jakovico, vse pripravljeno za 22. tekmovanje gasilk. Prišlo je 24 ekip iz naslednjih gasilskih zvez: 7 iz Logatca, 6 iz Cerknice, 4 iz Vrhnike in po ena iz Loške doline, Ljubljane ( PGD Brezovica), Postojne (PGD Planina), Škofje Loke (PGD Žiri) in Ilirske Bistrice. Gasilke so se pomerile v vaji s hidrantom, vezanju vozlov in vajah raznoterosti.

Prve tri:

skupina A do 30 let:     1.PGD Gorenji Logatec                2. PGD Laze-Jakovica            3. PGD Rovte

skupina B do 48 let:     1. PGD Logatec-Jakovica             2. PGD Dragomer-Lukovica   3. PGD Rakek

skupina C nad 48 let: 1. PGD Brezovica pri Borovnici     2. PGD Žiri                        3. PGD Borovnica

Domačinke v skupini B, torej v skupini do 48 let, so zmagale že tretjič zapored, zato je njihov pokal prešel v trajno last.

Pri izvedbi tekmovanja je tudi tokrat sodelovala Marinka Cempre Turk, ki je pred  22.leti predlagala, da bi ravno na tem prostoru izvedli tekmovanje gasilk Notranjske regije: «V tem času so prostovoljna gasilska društva dobila nova vozila, bolje opremljene tehnične in osebne pripomočke, tudi nove prostore. Toda najpomembnejše je, da znajo naše gasilke in gasilci to tehniko v pravem trenutku uporabiti. Zato organiziramo razna tekmovanja, na srečanju pa izmenjujemo izkušnje, se pogovorimo o tem in onem, ne nazadnje tudi zaplešemo.« To soboto so za to poskrbeli Akordi iz Postojne.

Vsekakor pa so zmagovalke vse, ki so se na to vročo julijsko soboto odrekle poležavanju na morju, ob rekah ali na senci domačega doma, in se udeležile tekmovanja. Vse čestitke!

Brane Pevec

Ne spreglejte

Poletni glasbeni festival Cantabile: v soju luči in čudovite glasbe

V četrtek, 27. junija 2024, ob 20.30, se bo v Logatcu začel že 11. poletni …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja