Obvestilo

Zmagovalke so vse

Tretjo julijsko soboto popoldne  je bilo  na robu Planinskega polja, na travniku pred Lazami in Jakovico, vse pripravljeno za 22. tekmovanje gasilk. Prišlo je 24 ekip iz naslednjih gasilskih zvez: 7 iz Logatca, 6 iz Cerknice, 4 z Vrhnike in po ena iz Loške doline, Ljubljane ( PGD Brezovica), Postojne (PGD Planina), Škofje Loke (PGD Žiri) in Ilirske Bistrice. Gasilke so se pomerile v vaji s hidrantom, vezanju vozlov in vajah raznoterosti.

Pri izvedbi tekmovanja je tudi tokrat sodelovala Marinka Cempre Turk, ki je pred  22 leti predlagala, da bi ravno na tem prostoru izvedli tekmovanje gasilk Notranjske regije: »V tem času so prostovoljna gasilska društva dobila nova vozila, bolje opremljene tehnične in osebne pripomočke, tudi nove prostore. Toda najpomembnejše je, da znajo naše gasilke in gasilci to tehniko v pravem trenutku uporabiti. Zato organiziramo razna tekmovanja, na srečanju pa izmenjujemo izkušnje, se pogovorimo o tem in onem, ne nazadnje tudi zaplešemo.« To soboto so za to poskrbeli Akordi iz Postojne.

Najbolje so se odrezale gasilke PGD Gorenji Logatec, za njimi iz PGD Laze Jakovica, tretje mesto je pripadlo gasilkam iz Rovt, peto iz Ivanjega sela, sledile so še PGD Vrh Svetih Treh Kraljev, Planina, Iga vas in Jezero.

Vsekakor pa so zmagovalke vse, ki so se na to vročo julijsko soboto odrekle poležavanju na morju, ob rekah ali na senci domačega doma, in se udeležile tekmovanja. Vse čestitke!

Brane Pevec

Foto: arhiv PGD Laze in B. P.

Vezanje vozlov
Ekipa pripravljena

Ne spreglejte

Pivška vaga na placu pri balincu zaživela v prenovljeni podobi

Konec junija je Trška skupnost Pivka odprla obnovljeno vago na placu pri balincu. V sklopu …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja