Obvestilo

Zmaj ‘ma mlade v Postojni

  1. izvedba festivala Zmaj ‘ma mlade v Postojni se preveša v drugo polovico. Tudi letos festival ponuja kolaž različnih kulturnih dogodkov z namenom izboljšati poletno kulturno ponudbo mesta.

Otvoritvena interaktivna predstava Zadnji ulov z igralci na hoduljah, glasbo ter kostumi, rekviziti in scenskimi elementi, ki so izdelani iz recikliranih odpadnih materialov, je na zabaven način ozaveščala o onesnaževanju okolja, ki zadeva celotno človeštvo in ves planet.V gledališkem delu je festival poleg otvoritvene ponudil še akrobatsko predstavo Leteči ogenj v izvedbi cirkusa Sinakt in ulično predstavo UPS! Gledališkega pevskega zbora.

V glasbenem delu bodo nocoj nastopili Teo Collori & Momento Cigano, v petek pa Zmelkoow, v prvem delu festivala pa sta se predstavili tudi zasedbi Pantaloons in Ana Pupedan. V soboto napovedujejo koncert  izolske zasedbe emsi Drill in mlade raperke Masayah iz Ankarana, za gramofoni bo DJ Mrigo iz Velenja.

Najmlajšim so na festivalu namenili predstavi Krtek Zlatko v izvedbi Lutkovnega gledališča FRU-FRU in Kufrband v izvedbi žonglerske in ognjene skupine Čupakabra ter Postojna ima talent.

Festival, ki ga organizira Zveza društev Mladinski center Postojna pod Občine Postojna, se bo sklenil 6. septembra.

Blanka Markovič Kocen

Foto: postojna.si

 

Ne spreglejte

Postojnska jama praznuje: 200 let vodniške službe

Z včerajšnjim dogodkom v Koncertni dvorani Postojnske jame smo svečano zaznamovali jubilejno leto: 200 let …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja