Obvestilo

Zmaj ‘ma mlade v Postojni

V Postojni se je danes začel 23. poletni kulturni festival Zmaj ‘ma mlade, ki bo do 1. septembra ponudil obilo kulturnega, športnega in zabavnega programa. Uvod je bilo odprtje razstave Čar lesa v Notranjskem muzeju, ob večer pa je popestril koncert glasbene skupine Radio Zastava na osrednjem postojnskem trgu.

Na koncertnih odrih se bodo letos predstavile še italijanska skupina Ottone Pesante, skupine Bakalina Velika, Prizma, Katalena, Norton, dueta Zale in Gašperja ter The Hunting Dogs, Coloured Sweat s pihalnim orkestrom Ilirske Bistrice, Orlek, za konec pa še Ante Upedanten banda, so zapisali na spletni strani festivala.

Poleg tradicionalnega Večera stand up komedije bo ljubiteljem gledališča na ogled še monokomedija Admirja Baltića Slaba družba, pohodna ulična predstava Teater Kvelb Nautrilus ZUM, akrobatska predstava Minerva in plesna predstava Oni.

Letos bodo festival, ki ga ljubiteljsko in prostovoljno pripravljajo številni prostovoljci, prvič nadgradili s čezmejnim sodelovanjem. V sklopu projekta PRIMIS – Večkulturno popotovanje med Slovenijo in Italijo skozi prizmo manjšin bo rdeča nit festivalskega dogajanja sledila predstavitvi kulturne in jezikovne pestrosti, ki je unikatna za območje med Slovenijo in Italijo.

V času festivala bo v avli SAZU na ogled tudi razstava likovnih del Urške Jurič z naslovom En črn plašč in kreativni dogodek Na glinenem robu besed.

V okviru festivala se bodo zvrstile številne kinopredstave, različne delavnice, športnimi dogodki in programom za otroke.

Festival Zmaj ‘ma mlade, ki verjamejo, da bi bila Postojna brez Zmaja pusta in brez svoje prave poletne podobe.

 

Ne spreglejte

Pivška vaga na placu pri balincu zaživela v prenovljeni podobi

Konec junija je Trška skupnost Pivka odprla obnovljeno vago na placu pri balincu. V sklopu …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja