Obvestilo

Zmajček Zamenjavček kot alternativa potrošništvu

Postojna – V prostorih postojnskega TIC-a ob knjižnici Bena Zupančiča Postojna  so danes odprli prav posebno trgovino, izmenjevalnico otroških oblačil, Zmajček Zamenjavček. Trgovina naj bi delovala ob menjavi letnih časov, njen namen pa je ponuditi alternativo potrošništvu in je kot taka spodbuda k zmanjševanju onesnaženosti okolja, ki nastane kot posledica kopičenja oblačil oziroma že v postopku njihove proizvodnje.

Zamenjajte ali podarite

Izmenjevalnica otroških oblačil je namenjena staršem, ki želijo zamenjati prerasla oblačila svojih otrok za večje velikostne številke (do 10 let) ali manjše velikostne številke, imajo oblačila za deklice, potrebujejo pa oblačila za dečke in obratno. Dobrodošli so tudi starši, ki imajo oblačila večjih številk. V izmenjavo jim ne ponujajo večjih, lahko pa vrednostni kartonček komu podarijo. Prav tako pravilo izmenjave ne velja za starše, ki pričakujejo dojenčka in nimajo oblačil za izmenjavo.

Igralni kotiček za otroke
Dogodek spremljajo tudi ustvarjalne delavnice za otroke oziroma igralni kotiček in še kakšna popestritev. Postregle vam bodo prijazne prostovoljke, ki se z malimi obiskovalci tudi poigrajo.

Zmajček Zamenjavček bo deloval do 2. Aprila, več o izmenjavi in pravilih sodelovanja pa  lahko izveste na: FB-strani skupine ZMAJČEK ZAMENJAVČEK (facebook.com/groups/zmajcekzamenjavcek) ali  pa pišite na: zmajcekzamenjavcek@gmail.com.

 

Ne spreglejte

Pivški svetniki na seji o poenotenju turističnega vodenja, predšolskem varstvau in ceni komunalnih storitev

Pivški občinski svetniki so na 9. redni seji občinskega sveta uvodoma obravnavali kadrovske zadeve z …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja