Obvestilo

Znana je zmagovalka izbora “Naj ideja socialnega podjetja”

V sedmih slovenskih in hrvaških regijah je v oktobru in novembru 2015 potekal izbor »Naj ideje socialnega podjetja«, katerega namen je bil izbrati sedem najboljših idej socialnega podjetništva oziroma v vsaki regiji eno idejo, iz katere naj bi se razvilo socialno podjetje.

 Nina Vanita Hočevar je s svojo idejo o (re)aktivaciji mladih, starih med 18 in 30 let, prepričala žirijo. Gre za izobraževalno-namestitveni center, katerega namen in cilj je nuditi celovito podporo posameznikom, ki želijo srečno, uspešno in aktivno življenje. V okviru centra so načrtovane tri med seboj povezane dejavnosti: (1) izobraževalne delavnice, (2) namestitvene kapacitete ter (3) družbeno odgovorni projekti in socialno podjetništvo.

Zmagovalki natečaja bo na voljo mentor, s katerim bosta pripravila podrobni poslovni načrt za realizacijo prijavljene ideje, ki bo predstavljena tudi preko kratkega promocijskega filma.

 V Primorsko-notranjski regiji se je  na izbor prijavilo šest kandidatk. Njihove ideje so vključevale različne aktivnosti s področja socialnega podjetništva, od lokalne samooskrbe, terapije s konji, izobraževalnih programov za uspešnejše delo in življenje in pomoči krajanom ter centra ponovne uporabe in (re)aktivacije mladih.

RRA Zeleni kras, d.o.o., ki je vodila izbor v Primorsko-notranjski regiji, je z izborom zadovoljna, saj so bile vse prijavljene ideje dobre, realne in izvedljive. Hkrati pa so se potrdile tudi ugotovitve nedavno opravljene analize, da sta v regiji potencial in interes za tovrstno podjetništvo. Več o analizi na http://www.rra-zk.si/projekti/projekti-v-izvajanju/socionet.

 Izbor je potekal v okviru projekta »Združeni pri razvoju novih zaposlitvenih možnosti  s pomočjo socialnega podjetništva – SLOHRA SOCIONET« in se financira s finančno pomočjo is sredstev ESRR v okviru Operativnega programa   Slovenija – Hrvaška 2007-2013.

 

Ne spreglejte

V Prestranku rase nova ekonomsko-poslovna cona

Župan Očine Postojna Igor Marentič je z izvajalci podpisal pogodbo za izvedbo projekta Regijsko obrtno …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja