Obvestilo

Znani indijski pediater prihaja v Pivko

Člani skupine Bejž če uejdš vabijo na srečanje in pogovor z izjemno osebnostjo, dr. Sujitom Kumarjem Brahmocaryem, ki je pivško skupino na eni izmed njenih številnih dobrodelnih misij gostil v Indiji leta 2014. Tokrat bo indijski zdravnik obiskal Pivko, z njim pa se boste lahko srečali 24. Februarja 2017 ob 19.00 v Parku vojaške zgodovine.

»Dr. Sujit Kumar Brahmochary je bil rojen v revni indijski družini. Edinemu izmed bratov in sester je družina omogočila vpis v osnovno šolo. Šolanje je zato vzel zelo resno. Njegova delavnost in izredne sposobnosti so pripomogli k temu, da je kot najboljši učenec prejel državno štipendijo za šolanje na srednji šoli. Tudi tu je bil najboljši in je zato lahko šolanje nadaljeval na medicinski fakulteti. Kot izjemen študent je dobil štipendijo rdečega križa Belgije za podiplomski študij in specializacijo pediatrije v Belgiji,« je o gostu med drugim  zapisal Marjan Škvarč, pivški župnik, član skupine Bejž če uejdš.

»Po končani specializaciji je postal znan strokovnjak pediater v Evropi. Takrat je sprejel življenjsko odločitev, da zapusti sijajno kariero in se vrne v Indijo. Po posredovanju jezuitskega patra, s katerim se je seznanil v času študija, je navezal stik z Materjo Terezijo, ki mu je zaupala skrb za vodenje celotne zdravniške oskrbe v njenih centrih v Kalkuti.«

Mati Terezija mu je po dveh letih svetovala, naj začne samostojno pot. Leta 1989 je ustanovil Inštitut za indijske matere in otroke (The Institute for Indian Mother & Child (IIMC)) . IIMC je nevladna dobrodelna organizacija, ki danes nudi zdravniško oskrbo, izobraževanje in socialno podporo več kot 300.000 družinam letno. V programe je vključenih 650 domačih prostovoljcev in letno okrog 400 prostovoljcev iz tujine. Programe financirajo izključno z donacijami.

Svoj delček k temu ogromnemu delu je prispevala tudi Občina Pivka in skupina »Bejž če uejdš«. Leta 2014 so financirali in postavili šolo v predmestju Kalkute.

Pivka.si/Uredništvo NzN

 

Ne spreglejte

V Cerknici so pokopali pusta

Na pepelnično sredo, tokrat ravno na valentinovo, dan zaljubljencev, se je v Cerknici zgodilo še …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja