Obvestilo

Župan Smrdelj z ministrom Maljevcem o aktualni problematiki na resornem področju

26. januarja se je župan Občine Pivka sešel na delovnem srečanju s Simonom Maljevcem, ministrom za solidarno prihodnost. Srečanje je bilo namenjeno aktualni problematiki na področju oskrbe starejših in stanovanjske politike v občini.

Predlog interventnega zakona za reševanje kadrovske problematike domov za starejše

Občina Pivka se je kot članica mreže Starosti prijaznih mest in občin zavezala k prizadevanjem za reševanje nalog, povezanih s staranjem prebivalstva. Minister Maljevac je bil seznanjen s situacijo v novem, še ne odprtem domu za starejše, kjer se soočajo s pomanjkanjem kadra.

9. januarja je ministrstvo v javno obravnavo že posredovalo predlog interventnega zakona, s katerim nameravajo rešiti kadrovsko problematiko, in župan je bil seznanjen z ukrepi, ki bodo izboljšali pogoje za delo in zmogljivosti izvajalcev.

Načrti za izgradnjo večstanovanjskih objektov

Glede na stanovanjsko politiko občine je župan predstavil načrte za izgradnjo večstanovanjskih objektov. Priprave za Občinski podrobni prostorski načrt za večstanovanjske bloke v Pivki so stekle februarja lani, načrt pa vključuje gradnjo dveh večstanovanjskih blokov ter spremljajoče komunalne infrastrukture in cestnega omrežja.

Zavedajoč se izzivov, s katerimi se soočajo starejši občani in občanke, ter potrebe po sodobnem stanovanjskem okolju, se Občina Pivka zavzema za celostno skrb za svoje prebivalce in ustvarjanje prijaznega okolja za vse generacije. Župan Smrdelj je zaprosil ministra Maljevca za  podporo in sodelovanje v teh prizadevanjih.

Občina PIvka / Uredništvo NzN

Ne spreglejte

Bliža se Furmanski praznik v Postojni!

V organizaciji Turističnega društva Postojna bo v nedeljo, 7. julija 2024, v Parku Postojnska jama …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja