Obvestilo

Županove petice tudi za mlade glasbenike

Logatec – Župan Berto Menard je konec minulega tedna, ko so se počitnice začele tudi za učence Glasbene šole Logatec, prvič podelil posebna priznanja, Županove petice, s katerimi že vrsto let nagrajuje najboljše osnovnošolce, tudi najboljšim mladim glasbenikom. S priložnostno slovesnostjo v Domu Marije in Marte v Logatcu so obeležili tudi 200-letnico javnega glasbenega šolstva.

Županovepetice2 (1) Županovepetice2 (2)

Županovo petico so prejeli tisti učenci, ki so v celotnem programu šolanja dosegli povprečno oceno najmanj 4,5, to so Katarina Kokalj, Nastja Rudolf, Brigita Nagode in Žiga Lukančič.

Posebna priznanja je prejelo tudi enajst učenk in učencev, ki so se v glasbenem šolanju posebej izkazali ali pa so napredovali v glasbeno gimnazijo. Znano je, da so se na logaški glasbeni šoli izobraževali nekateri glasbeniki, ki so dosegli velike uspehe tudi v evropskem ali svetovnem merilu. Po županovih besedah so postali ambasadorji logaške glasbene šole.

Ravnatelj Glasbene šole Logatec Primož Malavašič je letošnjo generacijo mladih glasbenikov označil kot zelo uspešno, prav tako pa se je izkazal tudi učiteljski kader.

Po Malavašičevih besedah se za prihodnost glasbe v Logatcu ni bati. Naslednje šolsko leto bodo z dodatnimi delavnicami za individualni pouk poskušali še bolj spodbuditi nadarjene učence, v spodbude pa se bodo usmerili tudi s strokovnimi izleti in koncerti za vse orkestre.

Besedilo in foto: Blanke Markovič Kocen

 

 

Ne spreglejte

Pivški svetniki na seji o poenotenju turističnega vodenja, predšolskem varstvau in ceni komunalnih storitev

Pivški občinski svetniki so na 9. redni seji občinskega sveta uvodoma obravnavali kadrovske zadeve z …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja