Obvestilo

Županski boj dosega vrelišče – z izjavami kandidatov

Boj med županskima kandidatoma za drugi krog volitev,  Jernejem Verbičem in Igorjem Marentičem,  se po  »plakatni vojni« ne umirja. Še več, zdi se, da prav v dneh pred iztekom volilne kampanje dosega vrelišče.

Z Občine Postojna so nam namreč sporočili, da so danes, 16. oktobra 2014, prejeli odgovor računskega sodišča glede ravnanja občine v njeni zahtevi po odstranitvi plakatov. »Iz odziva, ki ga je podpisal  vrhovni državni revizor, g. Zoran Mladenovič, izhaja, da računsko sodišče ni ugotovilo nobene nezakonitosti v ravnanju Občine Postojna, saj se v predmetnem mnenju do tega vprašanja ni niti opredeljevalo,« poudarjajo na postojnski občini, kjer nekaterim medijem očitajo posploševanje in nekritično povzemanje mnenj. Enemu od kandidatov očitajo tudi zlorabo institucije Računskega sodišča RS.

V prid verodostojnemu poročanju na spletnem portalu Novice z Notranjske v celoti objavljamo odziv računskega sodišča,  objavljamo  pa tudi komentar obeh županskih kandidatov.

Odziv računskega sodišča

Jernej Verbič:  “Kot sem že večkrat poudaril, so določene zadeve v pristojnosti računskega sodišča,  za druge pa je pristojno notranje ministrstvo.”

Igor Marentič: “Občina se spreneveda in jemlje zadeve iz konteksta. Seveda se računsko sodišče ni opredelilo, saj se v tem trenutku niti ne more, v svojem mnenju pa je jasno zapisalo, da se predvolilna kampanja zaključi z volitvami drugega kroga in lahko podporniki na svojih plakatih podprejo mojo kandidaturo.  In to je tisto, kar nam občina očita kot nezakonito.” (B. M. K.)

 

 

Ne spreglejte

V Postojni prvi digitalizirali postopek pridobivanja gradbenega dovoljenja

Upravna enota Postojna je kot prva uvedla sistem eGraditev, ki prinaša v celoti digitaliziran postopek …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja