Obvestilo

Župnik Janez Kompare – častni občan Logatca

Logaški svetniki so na zadnji seji pred poletnimi počitnicami podprli predloge Komisije za podelitev občinskih priznanj Občine Logatec za leto 2018. Naziv častni občan bo letos pripadel župniku Janezu Komparetu. Med drugim so obravnavali oceno varnosti v letu 2017 in poročilo o delovanju Varnostnega sosveta. Varnostne razmere v Logatcu v letu 2017 so bile po podatkih občinske inšpekcije  odlične in v številnih parametrih presegajo lansko leto in dolgoletno povprečje.

»Zmanjšalo se je število prometnih nesreč, prvič po 20 letih v prometu ni bilo nobene smrtne žrtve, imeli smo manj kaznivih dejanj. Dobili smo tudi vse tri državna priznanja s strni agencije za varnost v cestnem prometu, to so bronasti, srebrni in zlati znak za zagotavljanje vzgoje in preventive v cestnem prometu v naši občin.,« je oceno varnostnih razmer strnil Jure Plečnik, vodja Občinskega redarstva.

Občani Logatca občasno izražajo zaskrbljenost zaradi vedno novih naseljencev v azilnem domu v občini, vendar je bojazen, kot poudarjata tako župan Berto Menard kot tudi vodja Občinskega redarstva Jure Plečnik,  odveč. »Varnostni sosvet se redno sestaja in izmenjuje informacije, občanom lahko zagotovim, da so varni in da izpostava azilnega centra v Logatcu deluje tako, kot mora, varnostni organi nadzirajo situacijo in ni nikakršnih varnostnih zadržkov glede naših prisotnih migrantov,« poudarja Plečnik.

Po njegovih besedah je v logaškem azilnem domu trenutno naseljenih 48 prebežnikov, gre pa za tako imenovane ranljive skupine, to so matere z otroki in mladoletnike brez spremstva.

Na predlog Komisije za podelitve občinskih priznanj, ki je s tem naborom končala delo v mandatu 2014 – 2018, bodo v Logatcu letos podelili šest občinskih priznanj, največ jih gre v roke zaslužnih gasilcev, častni občan pa bo postal župnik Janez Kompare  za – kot so zapisali v obrazložitvi – svoje bogato družbeno in duhovno delo, za dragocen doprinos k razvoju župnije, krajevne in širše skupnosti občine Logatec.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

Ne spreglejte

Zaradi Izlitja gnojnice iz kmetijskega obrata na Studencu pri Postojni potreben previdnostni ukrep

V nedeljo,18. februarja 2024,se  je okoli 17:30 zgodila nesreča na kmetijskem obratu Eko Kmetije Žgajnar …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja