Obvestilo

ebm-papst Slovenija uspešno na tradicionalnem maratonu v Niedernhallu

Drugi vikend v septembru je v Niedernhallu v Nemčiji potekal tradicionalni ebm-papst maraton, ki se ga redno udeležujejo tudi tekačice in tekači Športnega društva ebm-papst Slovenija s sedežem v Podskrajniku.

Na dobrih 800 km dolgo pot se je ekipa iz slovenske hčere skupine ebm-papst odpravila v soboto v zgodnjih jutranjih urah, kar pa skupini 15 športnikov ni vzelo dobrega razpoloženja.

V Niedernhallu je bilo že vse nared za športni vikend, saj so tekmovalci v nordijski hoji v soboto popoldne že končali svojo tekmo. Sicer so nemški gostitelji tokrat ponudili deset športnih disciplin, poleg maratona in polmaratona še otroški različici obeh, duo maraton, tek na 10 km, kolesarsko dirko …

Kot je kazalo že v soboto, se tokrat ne bo treba spopadati s sicer običajno vročino v majhni kotlini, pa tudi na dež ni kazalo. Pogoji za tek torej skoraj idealni! Nemški organizatorji pa so se tudi tokrat izkazali z do potankosti premišljeno organizacijo.

Po popoldanskem in večernem druženju in prenočitvi v bližnjem hotelu smo se tekačice in tekači v oblačnem nedeljskem jutru odpeljali na prizorišče tekov. Med petnajstimi Slovenci različnih starostnih kategorij jih je bilo pet prijavljenih na 10 km, dva na duatlon in 8 na polmaraton. Maratonca pa tokrat žal nismo imeli. Skupaj so na letošnjem ebm-papst maratonu našteli 3.300 tekmovalcev in okoli 10.000 gledalcev.

V skupni razvrstitvi sta bila na maratonski razdalji najhitrejša Nemca Martin Schwab, ki je s progo opravil v ,47,41h, in Sandra Gruidl (3,40,42). Tudi na polmaratonski razdalji sta bila najhitrejša Nemca, in sicer Michael Chalupsky (1,13,49h) in Bettina Englisch (a,20,57). Odlično pa smo z izbranimi progami opravili tudi slovenski predstavniki.

Skupina ebm-papst ima svoja podjetja v desetih evropskih državah, tudi v Sloveniji, in zaposluje okoli 17.000 ljudi, omenjeni športni vikend, ki ga odlikuje družinski značaj,  pa sodi med njene osrednje športne prireditve.

Blanka Markovič Kocen

 

 

 

 

 

Ne spreglejte

Še eno uspešno reševanje v vodonosu na meji človeških zmogljivosti

Člani cerkniške ribiške družine so se v četrtek spopadli s  peklenskim reševanjem  v Vodonosu. Rešili …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja