Postojnska jama Triglav
Obvestilo

35 let Mešanega pevskega zbora Postojna

Prvi decembrski večer je v postojnskem kulturnem domu izzvenel koncert domačega zbora, ki je z izbranim programom pretežno slovenskih skladateljev ter z izvedbo treh skladb, napisanih prav zanj, praznoval 35-letnico svojega delovanja. Koncert z naslovom Preproste besede je predstavil delo pevcev v zadnjih dveh letih, odkar jih vodi Matjaž Šček.

Po uvodni skladbi Ariel’s Madrigal, ki jo je za zbor napisal italijanski skladatelj Roberto Brisotto, je bil prvi del koncerta posvečen priznanemu slovenskemu skladatelju Aldu Kumarju in njegovemu delu. Med skladbami In segla je za hip v cvetoči lan, Tihi so obrazi ter Vsi potoki, vse reke je pogovorni del s skladateljem vodila Ana Erčulj. Skladba Tihi so obrazi, ki jo je Kumar letos napisal za MePZ Postojna, je bila ob tej priložnosti avtorju prvič predstavljena. Prvo izvedbo pa je na odru doživela Postojnska jama, ki je skladatelj Andrej Misson napisal na besedilo Miroslava Vilharja. S to skladbo se je zbor poklonil 200-letnici rojstva Miroslava Vilharja in enaki obletnici odkritja Postojnske jame.

Ob koncu programa so se pevci in Matjaž Šček s pesmima V krčmi in Vesna spomnili tudi postojnskega rojaka, skladatelja Alojza Srebotnjaka, ki je umrl na prvi decembrski dan pred osmimi leti.

S svojo prisotnostjo na koncertu so zbor počastili Ivo Jelerčič, ustanovitelj in njegov prvi zborovodja, Mirko Ferlan, ki je zbor vodil med leoma 2009 in 2016, skladatelj Roberto Brisotto, župan občine Postojna Igor Marentič ter predstavnici Javnega sklada za kulturne dejavnosti Urška Bittner Pipan in Silva Bajc. Njim in tudi vsem dolgoletnim sponzorjem se je predsednica zbora ob koncu programa zahvalila za njihov prispevek k uspešnemu delovanju zbora.

Ana Dolgan

Foto: Valter Leban (Utrinki s 30-letnice zbora)

Ne spreglejte

Brezplačna dostava knjig na dom

Bolnim, ostarelim in invalidnim bodo iz Knjižnice Jožeta Udoviča Cerknica poslej brezplačno dostavljali knjige, revije, …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja