Postojnska jama Triglav
Obvestilo

8 ur Slivnice z novim rekordom!

Na Slivnici pri Cerknici je včeraj potekala tradicionalna gorsko-tekaška tekma 8 ur Slivnice. Šesta izdaja te priljubljene prireditve, ki ima vsako leto več privržencev – letos jih je bilo kar 200 – je postregla tudi z novim rekordom, dvakratnim zmagovalcem, ki mu pritičeta tudi najhitrejši vzpon in spust. Rezultati včerajšnje dirke so sicer še neuradni, a zmagovalec je nedvomno Marjan Zupančič, ki je opravil devet vzponov,  najhitrejšega v 24,55 minute, medtem ko je bil najhitrejši spust, prav tako Zupančičev, v 11,34 minute. Največ, 11 vzponov na Slivnico, je bilo opravljenih v letu 2017.

»Letos je šlo na začetku na nož, Marjan se je zapodil v klanec. Sledili so izzivalci in izzivalke. Kasneje po štirih urah pa je bilo že kar nekaj taktike Sicer pa so bila prva mesta odločena v minutah …« so v poročilu zapisali organizatorji.

Po neuradnih podatkih je drugo mesto med moškimi zasedel Borut Jerala, tretjega pa Boštjan Erjavšek. Tudi omenjena sta Slivnico osvojila devetkrat. Enkrat manj so na t. i. čarovniško goro in z nje pritekle najhitrejše tekačice, med katerimi je prvo mesto osvojila Tina Oberstar, drugo Jerneja Homec in tretje Bogdana Krašovec.

Vsak udeleženec, ki je dosegel vsaj štiri vzpone, si je prislužil joto na vrhu v Domu na Slivnici. Šteli so vsi vzponi, ki so jih zabeležili na spodnji in zgornji točki (kadarkoli med 8.00 in 16.00) – zadnji vzpon pa je moral biti opravljen do 16.00.

Vir: PDK Cerknica

Foto: arhiv društva

Ne spreglejte

SeneCura dobila zeleno luč tudi za pričetek gradnje doma za starejše občane v Pivki

„Kot investitorji smo pridobili pravnomočno gradbeno dovoljenje za začetek gradnje doma za starejše občane v …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja