Obvestilo

Marko Milič in Tina Jakovina med mladimi notranjsko-kraškimi košarkarji

V pivški Skali se je preteklo soboto zaključila Kraško-notranjska liga. Po zadnjih tekmah so mladi košarkarji prejeli medalje in poklepetali s svojimi vzorniki, z legendarnim Markom Miličem in domačinko Tino Jakovina.

Kraško-notranjska liga, ki je na pobudo trenerjev nastala v letošnjem letu, je namenjena spodbujanju mladih košarkarjev iz Pivke, Postojne, Cerknice in Divače. Vsi sodelujoči so sicer aktivni člani tudi na tekmah Slovenske košarkarske zveze, a so trenerji otrokom želeli ponuditi tudi priložnost, da se pomerijo v nekoliko bolj sproščenem vzdušju, z manj zahtevnimi pravili igre in z upoštevanjem posebnosti mlajših igralcev.

Kraško-notranjske liga upravičila svoj namen

 Že prvo leto je Kraško-notranjska liga doživela veliko podporo, saj se je vseh štirih turnirjev v Pivki, Postojni, Divači in Cerknici udeležilo veliko število gledalcev, seveda največ staršev, ki se zaradi bližine tudi lažje udeležijo tekem in navijajo za svoje otroke. Pivški trener Miran Čeligoj, eden izmed pobudnikov Kraško-notranje lige pravi: »Vsak košarkarski klub mora skrbeti tudi za svoj podmladek, otroke naučiti discipline, truda, požrtvovalnosti, dobre telesne pripravljenosti. A pri vsem tem ne smemo pozabiti tudi na zabavo in veselje, za njihovo ljubezen do igre. Rezultat niti ni tako pomemben, zato bomo tudi vsem otrokom danes podelili zlate medalje, saj so vsi zmagovalci.«

Vzdušje prekašalo prvoligaške tekme

Sobotni košarkarski turnir se je tudi odvil v odličnem vzdušju. V košarki se je v osmih ekipah pomerilo več kot sto otrok, starih od šest do devet let, skozi štiri tekme in vrsto štafetnih preizkušenj pa so otroke spodbujali tudi posebni gostje: Marko Milič, domačinka Tina Jakovina in Lipko, maskota EuroBasketa 2013, ki je s svojimi norčijami zabaval tako otroke kot številne gledalce na tribunah. »Spremljati otroke, ko se učijo igrati, ko dosegajo svoje prve uspehe, ko se izboljšujejo iz dneva v dan, to je nekaj neprecenljivega,« je bil navdušen Marko Milič in še dodal: »Vzdušje, ki ga je danes čutiti v dvorani, prekaša marsikatero moško prvoligaško tekmo! Vsem udeležencem iskreno čestitam in jim še naprej želim veliko veselja v košarki.« In prav navdušenje nad igro in veseli obrazi navdušenih malih košarkarjev so tisto, kar organizatorje spodbuja, da bo Kraško-notranjska liga še nadaljevala s svojimi aktivnostmi in morda k sodelovanju pritegnila tudi ostale bližnje klube, ki bi se ji želeli priključiti.

 

 

 

 

Ne spreglejte

Pivška vaga na placu pri balincu zaživela v prenovljeni podobi

Konec junija je Trška skupnost Pivka odprla obnovljeno vago na placu pri balincu. V sklopu …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja